Hanki sähköinen lukitusjärjestelmä ja voit unohtaa fyysiset avaimet

”Mihin minä sen avaimen nyt laitan?” Olet lähdössä lenkille, mutta treenivaatteissa ei ole taskuja. Tai olet tilannut kotiisi siivouksen, mutta sinun täytyykin lähteä asioille, etkä voi olla paikalla päästämässä siistijää töihin. Onko anoppi tullut paria tuntia sovittua aikaisemmin kylään ja odottaa ulkona sateessa ja tuulessa sisälle pääsyä, sillä aikaa, kun sinä olet vielä menossa tärkeään palaveriin? 

Monissa kodeissa on sarjoitettuna useita avaimia, joista osa on aktiivisessa käytössä ja osa toimii vara-avaimina. Tarvittaessa näitä avaimia annetaan lainaksi ystäville tai sukulaisille, ja toiset piilottelevat niitä turvallisina pitämissään paikoissa. On kuitenkin yleistä, että avainten luovuttaminen tai palauttaminen aiheuttaa aikatauluongelmia, ja joku joutuu joustamaan omista menoistaan, jotta avaimet saadaan oikeille henkilöille. Jos avaimen jättää valvomatta, on olemassa riski, että se päätyy vääriin käsiin.

Onneksi teknologian kehittyminen on tuonut merkittävää helpotusta arjen haasteisiin. Perinteisten mekaanisten avainten rinnalle on kehitetty älykkäitä sähköisiä ratkaisuja, jotka tarjoavat monipuolisia etuja. Näihin kuuluvat muun muassa kulkutunnisteet, korttipohjaiset järjestelmät, PIN-koodit sekä sormenjälkien tunnistaminen. Lisäksi uusimmat lukitusjärjestelmät voidaan helposti hallita puhelimeen ladattavien mobiilisovellusten avulla. Enää ei tarvitse piilottaa vara-avainta kukkaruukun tai kynnysmaton alle – modernit lukitusjärjestelmät tekevät avainten hallinnasta helppoa ja turvallista.


Yale sähköinen lukitusjärjestelmä

24 Centerin asiantuntijaverkostoon kuuluu LukkoLuket Oy, joka tarjoaa lukitus- ja turvallisuusalan palveluita. LukkoLuketin myyntipäällikkö Anton Hietikko esittelee kaksi Suomen markkinoilla suosittua Yale älylukko -tuotetta: Yale Linus ja Yale Doorman L3.

Yale Linusta ja Yale Doorman L3:sta on mahdollista hallita molempia älypuhelimeen ladattavan Yale Home -sovelluksen kautta. Tämän sovelluksen avulla voit avata oven etänä tilanteissa, joissa esimerkiksi lähetti toimittaa sinulle paketin, mutta et ole paikan päällä vastaanottamassa sitä. Voit myös asettaa älylukkoon aikaviiveen, jolloin se lukittuu automaattisesti tietyn ajan kuluttua oven sulkemisesta. Molemmat sovellukset ovat saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille. Lisäksi voit yhdistää avaimen myös älykelloihin, mikä tuo lisää kätevyyttä lukituksen hallintaan.

Valitse tarpeitasi vastaava tuote: Yale Doorman L3 tarjoaa täyden vapauden mekaanisista avaimista. Doorman L3 -älylukon avaat älypuhelimella, koodilla tai kulkutunnisteella. Yale Linus mahdollistaa täysin digitaalisen käytön, mutta toimii myös perinteisten mekaanisten avainten rinnalla.

Yalen lukitusjärjestelmän tuotteet on suunniteltu kestämään pohjoismaisten olosuhteiden haasteet. Ne toimivat luotettavasti niin kovilla pakkasilla kuin kuumilla helteillä.


Sähköisten älyavainten ja lukitusjärjestelmien edut

  • Sähköinen lukitusjärjestelmä luo sinulle levollisuutta, sillä tiedät, että ovet ovat varmasti suljettuina ja lukittuina. Puhelimeesi ladatun sovelluksen avulla voit kätevästi avata ja lukita ovet etänä. Lisäksi sovelluksessa voit tarkistaa, onko ovi suljettu kunnolla tai jäänyt vahingossa raolleen.

  • Sähköisen lukitusjärjestelmän avulla voit luoda helposti yksilöityjä avainkoodeja, mikä vähentää aikataulujen yhteen sovittelua avainten liikuttelun suhteen. Näin vältyt vaivalloisilta järjestelyiltä ja voit antaa tarvittavat avainkoodit halutuille henkilöille. Voit luoda myös väliaikaisia avainkoodeja. Nämä ovat erityisen hyödyllisiä, jos tarjoat tilapäismajoitusta esimerkiksi AirBnb-palveluntarjoajana omassa kodissasi tai kesämökilläsi.

  • Näet kätevästi sovelluksen avulla, miten kodissasi liikutaan. Voit tarkastella aikaleimoja siitä, milloin avainkoodeja, kulkutunnisteita tai puhelinavausta on käytetty, jolloin tiedät tarkalleen, kuka on vieraillut asunnollasi ja milloin. Tämä tarjoaa erityistä helpotusta myös perheille, joissa koululaiset vasta aloittelevat koulutaipalettaan ja lähtevät ensimmäisiä kertoja yksin kotoa.

  • Sähköisen lukitusjärjestelmän avulla voit ohjelmoida tunnistimen, joka aktivoituu automaattisesti, kun puhelimesi on lähellä ovea. Tällöin pääset helposti sisälle niin kauppakassien kuin lomamatkan jälkeen, matkalaukkujen ja väsyneiden lasten kanssa, ilman että tarvitsee kaivaa avaimia taskun pohjalta.

  • Sähköiset lukitusjärjestelmät ja älylukot voidaan usein integroida muihin älykkäisiin kodin järjestelmiin, kuten älykotiautomaatioon tai turvajärjestelmiin. Näin parannat kotisi turvallisuutta.24 Center auttaa sinua

Pitäisikö sinunkin vaihtaa mekaaninen avain älylukkoon? 24 Centerin kautta saat asiantuntevan ammattilaisen, joka arvioi juuri sinun kotisi ja tarpeidesi mukaan sopivan ratkaisun. Voit myös tilata meiltä asentajan, joka päivittää lukkosi kätevästi sähköiseen lukitusjärjestelmään.

Tutustu myös muihin lukko- ja oviaiheisiin blogiteksteihimme. Ota yhteyttä, jos ovi jää jumiin. 24 Center tarjoaa nopeaa apua oven aukaisuun. Lue myös, mitä tehdä, jos avain hajoaa lukkoon.

Kaikki tämä ja vähän enemmän – vain yhden soiton päässä. 

 

Ajankohtaisimmat blogit

Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.