Kotitalousvähennys
tilatusta työstä

Kotitalousvähennys

24 Centeriltä tilaamastasi työstä voit saada verottajan myöntämän kotitalousvähennyksen, kun tietyt edellytykset täyttyvät. Käymme tässä läpi vuoden 2023 kotitalousvähennyksen tiivistettynä.

Kotitalousvähennys vähennetään ensisijaisesti ansio- ja pääomatulojen verosta.

Kotitalousvähennystä voi saada muun muassa 24 Centeriltä tilaamastasi remontti- tai siivoustyöstä. Työn tulee kohdistua omaan kotiin, kakkosasuntoon, vapaa-ajan asuntoon, tai puolison, vanhempien tai isovanhempien kotitalouteen.

Kotitalousvähennystä haetaan ilmoittamalla vähennyksestä verottajalle esimerkiksi henkilökohtaisen veroilmoituksen täyttämisen yhteydessä.

Omavastuun suuruus on 100 euroa per henkilö.

Vähennyksen suuruus on 24 Centeriltä ja muilta ennakkoperintärekisteriin kuuluvilta yrityksiltä tilatulle työlle 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Vähennyksen voit laskea seuraavalla kaavalla:

(Työn osuus € x 40 %) – 100 € = Kotitalousvähennys

Maksimissaan vähennyksen suuruus on 2250 euroa per henkilö. Koska vähennys on henkilökohtainen, voi puolison kanssa vähennystä saada yhteensä 4500 euroa. Ellei 2250 euron raja ylity, kannattaa vähennys hakea vain yhdelle henkilölle, jolloin omavastuun raja ylittyy vain kerran.

Lisätietoa saat verohallinnon nettisivuilta ja aihetta käsittelevästä blogipostistamme.

Laskuri

Työn osuus sis. alv:

Kotitalousvähennyksen määrä: