Kodin viilennys käy helposti ilmalämpöpumpun avulla.

Vinkit kodin viilentämiseen

Kesähelteiden aikana monissaa kodeissa asumismukavuus kärsii liian korkean huonelämpötilan vuoksi. Liian kuuma huonelämpötila voi tuoda mukanaan terveyshuolia, mutta lisäksi unen laatu voi merkittävästi heiketä. Jos asiaa tarkastelee puhtaasti taloteknisestä näkökulmasta, voi liian kuuma ja hitaasti jäähtyvä koti vahingoittaa kiinteistön materiaaleja, mikä puolestaan tuo ylimääräisiä rahahuolia pitkässä juoksussa. 

Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme sitä, kuinka voit koneellisesti avustaa kodin viilentämisessä ja mitä sinun tulee ottaa huomioon hankkiessasi laitetta. Jaamme myös muutaman hyödyllisen vinkin siitä, kuinka voit keventää laitteiden kuormitusta ja samalla säästää rahaa sekä pienentää ympäristökuormitusta.

Valitse oikeanlainen laite

Marketeissa ja kodinkoneliikkeissä on myytävänä monenlaisia viilennyslaitteita. Kannattaa kuitenkin ennen laiteostoksille lähtöä pysähtyä miettimään, millaista tilaa haluat viilentää. Muutaman kymmenen neliön yksiöön tai kaksioon voi riittää esimerkiksi tornituuletin tai siirrettävä ilmastointilaite. Sen sijaan ison, yli sadan neliön omakotitalon viilentämiseen pienet laitteet eivät riitä, sillä ne viilentävät vain paikallisesti yhdessä huoneessa.

Myös sillä on väliä, mihin asetat viilennyslaitteen. Siirrettävän laitteen voi helposti asettaa haluamaansa paikkaan ja testailla, missä kohtaa asuntoa siitä saa parhaimman hyödyn. Yleensä laite kannattaa sijoittaa niin, että se ohjaa kuuman ilman ulos.

Kiinteän viilennyslaitteen, kuten ilmalämpöpumpun, paikan valitsemisessa kannattaa huomioida esimerkiksi, millaisen hyödyn siitä haluaa. Lisäksi paikan valintaan vaikuttavat kiinteistön huoneiden lukumäärä sekä se, kuinka monta kerrosta on viilennettävänä. Kannattaa myös huomioida se, että etenkin sisäyksikköä täytyy päästä puhdistamaan pari kertaa kuukaudessa, joten aivan kovin kauaksi imurin varren ulottumattomiin sitä ei kannata sijoittaa.

Hanki ilmalämpöpumppu 24 Centerin kautta

Ilmalämpöpumppua kannattaa hyödyntää silloin, kun huoneen lämpötila ylittää 24 astetta. Viilentämisen lisäksi ilmalämpöpumppu puhdistaa tehokkaasti huoneilmaa, mikä on erityisen hyvä allergiakauden aikaan. 

24 Centerin kautta saat ilmalämpöpumpun asennettuna useilta eri valmistajilta kuten: Mitsubishi, Panasonic ja Gree. Tämän lisäksi saat meiltä myös laillistetun ilmalämpöpumpun asentajan tekemään asennustyön. Lue lisää ilmalämpöpumpun hankinnasta ja sen asennuksesta.

Omistatko jo ilmalämpöpumpun? Ilmalämpöpumpun käyttöikä voi olla jopa 20 vuotta, kun siitä huoltaa ja puhdistaa säännöllisesti. Lue vinkkimme ilmalämpöpumpun puhdistamiseen.

Miten voit viilentää kotiasi edullisesti?

Koneellisten viilennysmenetelmien lisäksi kannattaa hyödyntää passiivisia viilennystapoja. Näiden avulla teet säästöjä sähkölaskussasi, pienennät viilennyslaitteiden energiankulutusta. Lisäksi edesautat kodin viileänä pysymistä myös silloin, kun et ole kotona ja viilennyslaitteet täytyy pitää kiinni.

Suojaa ikkunat

 • Sulkemalla sälekaihtimet ehkäiset auringon lämmön pääsyä sisätiloihin.
 • Pimennysverhot auttavat paitsi valoisiin kesäöihin, myös estämään auringonsäteiden tunkeutumisen sisätiloihin.
 • Ulos ikkunoiden yläpuolelle voi asentaa markiisin, joka torjuu tehokkaasti auringonsäteiden pääsyn sisätiloihin.
 • Varmista, että ovien ja ikkunoiden eristykset ovat kunnossa.
 • Jos haluat pitää ikkunoita auki, avaa ne kiinteistön varjopuolelta.
 • Tuuleta erityisesti ilta- ja yöaikaan, jolloin vuorokauden keskilämpötila on alimmillaan.
 • Käytä heijastavia kalvoja ikkunoissa vähentääksesi lämpöä ja häikäisyä.

Vältä sähkölaitteiden päällä pitoa

 • Samassa kiinteistössä olevan saunan lämmitystä kannattaa välttää kesäaikaan, sillä se lämmittää koko asunnon ja lisää kosteutta.
 • Vältä ruoanlaittoa uunilla ja liedellä.
 • Vältä myös pesukoneiden käyttöä. Jos pyykkiä on kuitenkin pestävä, kuivata pyykit mahdollisuuksien mukaan ulkona. Saat pyykkiin raikkaan kesän tuoksun ja vältät kosteuden kerääntymisen sisätiloihin.
 • Muista sammuttaa sähkölaitteet (myös tietokoneet), kun et käytä niitä.
 • Käytä energiatehokkaita LED-lamppuja, jotka tuottavat vähemmän lämpöä kuin perinteiset hehkulamput.

Pihan hyödyntäminen

 • Jos sinulla on oma piha, kannattaa istutuksia ja puita valitessa huomioida niiden kyky tuoda varjoa. Varjoisat kasvit ja puut suodattavat kovinta auringonpaistetta, mikä viilentää kotiakin.
 • Rakenna pergola tai varjoisa katos terassille tai pihalle.
 • Käytä vaaleita materiaaleja pihan kalusteissa ja rakenteissa, sillä ne heijastavat auringonvaloa ja pysyvät viileämpinä.

Ota 24 Centeriin yhteyttä 

Kiireellisissä tapauksissa, on paras olla yhteydessä 24 Centeriin puhelimitse: Soita numeroon 0100 2470. Numero palvelee ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. 

Ei-kiireellisissä tapauksissa voit olla yhteydessä puhelimen lisäksi myös chatin kautta. Chat palvelee sinua arkisin klo 8-20. Voit jättää chatin kautta myös soittopyynnön, ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Aloita chat-keskustelu kotisivuillamme painamalla oikeassa alareunassa olevaa keltaista välkkyvää palloa.

Kiireettömän työn tilaaminen onnistuu kätevästi verkkotilauslomakkeen avulla. Täytä Yhteydenottolomake ja saat apua haluamallesi päivälle. Vaihtoehtoisesti voit lähettää tilaus- ja tarjouspyynnön sähköpostitse osoitteeseen: [email protected].
Ajankohtaisimmat blogit

Kodin viilennys käy helposti ilmalämpöpumpun avulla.
Kodin viilennys

Vinkit kodin viilentämiseen

Kesähelteiden aikana monissaa kodeissa asumismukavuus kärsii liian korkean huonelämpötilan vuoksi. Liian kuuma huonelämpötila voi tuoda mukanaan terveyshuolia, mutta lisäksi unen laatu voi merkittävästi heiketä. Jos

Lue lisää
Lasi

24 Center – Juhlien pelastaja

Varmana kesän aloituksen merkkinä voidaan pitää sitä, kun koulunsa päättäviä juhlitaan ja useassa kodissa on järjestelty juhlia niin ylioppilas- kuin ammattikoulututkinnon suorittaneita. 24 Centerin väki

Lue lisää
Lasi

24 Center – Juhlien pelastaja

Varmana kesän aloituksen merkkinä voidaan pitää sitä, kun koulunsa päättäviä juhlitaan ja useassa kodissa on järjestelty juhlia niin ylioppilas- kuin ammattikoulututkinnon suorittaneita. 24 Centerin väki

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.