vesivahinko yllätti

Vesivahinko yllätti?

Vesivahinko on ikävä yllätys kenelle tahansa. Vesivuoto on yleisin vahinko kodeissa. Vuotoja sattuu vuosittain yli 40 000 kappaletta mikä tarkoittaa yli 100 vahinkoa päivittäin.

Kun vesivahinko iskee, niin silloin nopeus on valttia. Vuoto on paikallistettava saman tien ja saatava loppumaan, ennen suuremman vahingon syntymistä. Jos tämä ei onnistu omin keinoin niin ota välittömästi yhteyttä 24 Centerin päivystyskeskukseen 0100 2470. Lähetämme lähimpänä olevan ammattilaisen auttamaan sinua vuodon kanssa.

Vesivahinkotapauksessa kosteusvaurioista kärsivän huoneiston asukkaat joutuvat usein muuttamaan kosteusvaurion kuivauksen ja korjauksen ajaksi pois omasta kodistaan. Vesivahinko on vakava vahinko, joka aiheuttaa aineellisia menetyksiä sekä harmia asukkaiden arkeen.

Kaikilta vahingoilta on mahdotonta välttyä. Tässä on kuitenkin muutama vinkki, millä voit pienentää vesivahingon riskiä:

Anna ammattilaisten asentaa kodinkoneet, kuten astianpesukone, pyykinpesukone ja pakastin. Vääränlainen asennus voi myöhemmin kostautua ja aiheuttaa vesivahingon. Jos kalusteiden asennukset on tehty omasta toimesta väärin, ei vakuutus korvaa mitään!

Moni ei tule ajatelleeksi, että myös jääkaappi ja pakastin voivat aiheuttaa vesivahingon. Riski on olemassa erityisesti silloin, jos jääkaappi tai pakastin on sijoitettu paikkaan, joka on pölyinen tai kostea tai jossa ilma ei pääse kiertämään riittävästi.

Kylmälaitteen ja pesukoneen alle on laitettava turvakaukalo, jos tilassa ei ole lattiakaivoa tai lattian rakenne on sellainen, ettei mahdollinen vuoto tule välittömästi näkyviin. Kaukalo ei suoranaisesti estä vesivahinkoja, mutta voi auttaa vahingon huomaamisessa ja minimoimisessa.

Pesukoneen sulkuventtiilin on oltava suljettuna, kun pesukonetta ei käytetä.

Älä jätä astian- tai pyykinpesukonetta päälle kun lähdet edes hetkeksi pois kotoa.

Hanki kotiisi kosteus- ja vuotohälytin, joka tunnistaa ja hälyttää asunnossa ilmenevästä kosteudesta. Kosteushälytintä voidaan verrata palohälyttimeen.

Vesivahingon sattuessa, toimi näin:

  • Sulje hana tai päävesijohto.
  • Kuivaa valunut irtovesi mahdollisimman huolellisesti.
  • Jos asut kerros- tai rivitalossa, ilmoita vesivahingosta isännöitsijälle tai huoltoyhtiölle.
  • Jos asut omakotitalossa, soita 24 Centerin päivystykseen 0100 2470, joka arvioi tilanteen ja tarvittaessa lähettää ammattilaisen apuun.
  • Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön.

 

Ajankohtaisimmat blogit

Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.