verkkolaskutuslaki muuttuu

Verkkolaskutuslaki muuttuu

1.4.2020 astuu voimaan uusi verkkolaskulaki, joka edellyttää sähköistä laskutusta yritysten välisessä kaupankäynnissä. Kysyimme kotimaisen, talotekniikka-alan toiminnanohjauksen kokonaisratkaisuja tarjoavan Admicom Oyj:n asiantuntijalta, kuinka laki vaikuttaa talotekniikkayrittäjien toimintaan.

– Käytännössä laki tarkoittaa sitä, että yrityksellä on oikeus vaatia toiselta yritykseltä lasku sähköisessä muodossa ja hylätä muussa muodossa toimitetut laskut. Esimerkiksi sähköpostilla toimitetut pdf-laskut tai kuvatiedostot eivät ole lain mukaisia sähköisiä laskuja, myyntijohtaja Arttu Ruotsalainen kertoo.

Sähköisestä laskutuksesta monia hyötyjä

Parhaimmillaan sähköiseen laskutukseen siirtymisellä voidaan saavuttaa paljon hyötyjä, sillä perinteiseen laskutukseen verrattuina se on turvallista, nopeaa ja edullista.

– Verkkolaskujen tietoturva on korkeatasoista, eivätkä ne katoa postissa. Nykyään paperisten laskujen käsittelystä peritään tuntuvaakin laskutuslisää ja kaiken lisäksi niiden tulostaminen, kuorittaminen ja postittaminen maksaa sekä vie aikaa muilta töiltä. Verkkolaskutuksella myös rahankierto nopeutuu, kun laskun saa toimitettua asiakkaalle parhaimmillaan vaikka heti työmaalta.

Verkkolaskut osana kokonaisjärjestelmää parantavat seurantaa ja tuottavuutta
Sähköiseen laskutukseen siirtyminen on yrityksille positiivinen asia, sillä se vähentää manuaalista työtä ja laskee kuluja niissä yrityksissä, joilla on jo käytössään sähköinen taloushallinto. Osana kokonaisvaltaista sähköistä toimintatapaa verkkolaskutuksesta on saatavissa paljon hyötyjä.

– Osana sähköistä kokonaisjärjestelmää laskut ohjautuvat tarkistettavaksi oikeille henkilöille, niille tehdyt toimenpiteet ovat jäljitettävissä ja vanhatkin laskut ovat helposti löydettävissä. Kenenkään ei tarvitse siirtää tietoja käsin, joten rutiinikirjausten automatisoinnin myötä myös kulut pienenevät ja parantavat näin yrityksen tuottavuutta. Lisäksi saadaan helposti tarkkaa ja ajantasaista tietoa yrityksen talouden tilasta.

Hyvä hetki pohtia toimintatapojaan laajemminkin

Jos laskutuskäytäntöjen uudistaminen tulee verkkolaskulain myötä ajankohtaiseksi, kannattaa samalla perehtyä digitaalisten työkalujen mahdollisuuksiin myös laajemmin. Esimerkiksi Admicomin tarjoamassa Adminet-ohjelmistossa verkkolaskut ovat osa kokonaisjärjestelmää, joka yhdistää yrityksen kaikki toiminnot yhteen automatisoituun ohjelmistoon.

– Monelle tähän asti laskunsa paperisena lähettäneelle tämä voi olla hyvä hetki miettiä toimintatapojensa nykyaikaistamista myös laajemmin. Lain vaatimusten täyttämiseksi on helppo hankkia laastariratkaisu jollain sähköisen laskutuksen palvelulla, mutta osana kokonaisjärjestelmää hyötyjä on saavutettavissa laajemminkin, muun muassa työajan säästöinä ja liiketoiminnan parempana seurattavuutena.

https://www.admicom.fi

Ajankohtaisimmat blogit

Kodin viilennys käy helposti ilmalämpöpumpun avulla.
Kodin viilennys

Vinkit kodin viilentämiseen

Kesähelteiden aikana monissaa kodeissa asumismukavuus kärsii liian korkean huonelämpötilan vuoksi. Liian kuuma huonelämpötila voi tuoda mukanaan terveyshuolia, mutta lisäksi unen laatu voi merkittävästi heiketä. Jos

Lue lisää
Lasi

24 Center – Juhlien pelastaja

Varmana kesän aloituksen merkkinä voidaan pitää sitä, kun koulunsa päättäviä juhlitaan ja useassa kodissa on järjestelty juhlia niin ylioppilas- kuin ammattikoulututkinnon suorittaneita. 24 Centerin väki

Lue lisää
Lasi

24 Center – Juhlien pelastaja

Varmana kesän aloituksen merkkinä voidaan pitää sitä, kun koulunsa päättäviä juhlitaan ja useassa kodissa on järjestelty juhlia niin ylioppilas- kuin ammattikoulututkinnon suorittaneita. 24 Centerin väki

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.