lukkoseppä vinkit

Lukkosepän hyödylliset vinkit

“Avaimet, kännykkä ja lompakko”. Tämä on monelle tuttu mantra kotiovesta astuessa ulos. Melkein yhtä tuttu juttu on, kun kiireessä joutuu lähtemään johonkin ja puolet asioista unohtuu matkalle. Ovi menee kiinni ja avaimet jäävät lukkojen taakse.

Lukkojen taakse jääminen on ärsyttävää ja se tulee helposti kalliiksi, jos joutuu tilaamaan lukkosepän paikalle varsinkin päivystysaikaan. Lukkoseppä tilauksen voi välttää, kun tekee itselleen varatoimintasuunnitelman.

Lukkosepän vinkit ovenavausmaksun säästämiseen:

1. Pidä vara-avainta lähettyvillä

Vara-avain kannattaa pitää esim. lompakossa, omakotitalossa piilotettuna ulos, lähellä asuvalla ystävällä tai taloyhtiön kiinteistöhuoltoyhtiöllä. On suositeltavaa, että vara-avain löytyy jostain, sillä esim. tulipalon sattuessa asuntoon mennään vaikka rikkomalla ovi. Tällöin oven hajoittamisesta aiheutuvat kustannukset tulevat asukkaalle.

2. Avainsäilö

Avainsäilö on koodilukollinen talon rakenteisiin kiinnitetty säilö, johon vara-avain sijoitetaan. Kannattaa kiinnittää huomiota, että säilö täyttää Finanssialan keskusliiton ohjeet avainturvallisuudesta ja että tuote on Finanssialan keskusliiton hyväksymä. Hommaa avainsäilö kodin vara-avaimille, mökin avaimille, vuokrauskäyttöön, ajoneuvoihin tai yritykselle ja kiinnitä se sopivaan paikkaan.

3. Asenna älylukko

Asenna kotisi oviin älylukot, niin et enää jää lukkojen taakse eikä sinun tarvitse piilottaa vara-avainta kynnysmaton alle. Älylukollinen ovi avautuu joustavasti ilman avaimia etänä, koodilla tai kulkutunnisteella.

Jos avaimet häviävät tai joutuvat vääriin käsiin, saattaa lukkojen sarjoittaminen olla tarpeellista. Jos on riski, että avaimet voidaan jäljittää asuntoon, ota välittömästi yhteyttä suoraan lukkoseppään tai taloyhtiön edustajaan, jotta voidaan tehdä lukkojen hätätyö tai sarjoitus. Lukon sarjoittaminen on kallista, mutta se varmistaa, että vanhoja avaimia ei käytetä väärin. Mikäli kyseessä on vahingon torjunta, kotivakuutus yleensä korvaa lukkojen hätätyön tai sarjoituksen ilman omavastuuta. Huomaa, että vahingon torjuntaan on ryhdyttävä välittömästi avainten menettämisen jälkeen.

Jos asut taloyhtiössä, niin ota aina ensin yhteys omaan kiinteistöhuoltoyhtiöön. Huoltoyhtiön tiedot löytyvät yleensä yhteistilojen seinällä olevasta ilmoitustaulusta.

Kun tarvitset lukkosepän palveluita niin soita meille 24 Centerille – 0100 2470, me autamme sinua!

Ajankohtaisimmat blogit

Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää
sahkokiukaan-huolto
Kodin huoltaminen

Sähkökiukaan huolto

Vinkit sähkökiukaan huoltamiseen Sähkökiukaan huolto on tärkeää kiukaan käyttöiän maksimoiseksi.  Jokaisen saunan omistajan pn hyvä osata tehdä kiukaan huolto säännöllisin väliajoin. Sähkökiukaan vastukset ovat usein

Lue lisää
Valaisimen asennus
Sähkömies

Valaisimen asennus

Valaisimen asennus on helppoa, kun sen osaa! Lamppujen asennus on jotakin, mikä tulee kenellä tahansa vastaan jossain vaiheessa elämää. Tämä tarkoittaa sitä, että lamppuja saa

Lue lisää
Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.