hässäkkää hiihtolomalla

Hässäkkää hiihtolomalla

Taas on se aika vuodesta, kun suuret ihmismassat alkavat vyöryä etelän asutuskeskittymistä hiljalleen kohti pohjoisempaa Suomea. On hiihtolomakauden ensimmäinen viikko. Erityisesti tänä vuonna Lapin luulisi olevan suosittu kohde, kun ensimmäistä kertaa yli viiteenkymmeneen vuoteen Etelä-Suomessa eletään lumetonta talvea.

Hiihtolomalla majoittaudutaan usein mökkeihin, joita hiihtokeskusten ympäriltä löytyy runsaasti. Lapin mökeillä voi törmätä yllättäviin taloteknisiin haasteisiin, jonka kaltaisia ei etelässä välttämättä esiinny. Kerron tarinan erään hiihtolomaa viettäneen asiakkaan ongelmasta.

Viime vuonna Saariselän puhtaan talvisissa maisemissa eräs perhe vietti hiihtolomaa. Alkuviikon plussakeli oli juuri muuttuneet kirpeäksi pakkaseksi. Herätessään uuteen aamuun perheen isä meni keittiöön ajatuksenaan paistaa lapsille aamupalaksi munakasta, pekonia ja keittää puuro.

Pekonin käry alkoi levitä vielä nukkuvien lapsien sieraimiin ja he alkoivat yksi kerrallaan valua tupakeittiöön vesi kielellä aamupalaa odottaen. Perheen isä otti kattilan, laittoi sinne kaurahiutaleita ja oli laskemassa hanasta siihen vettä. Hana päästi oudon äänen ja sieltä lorahti hieman vettä, kunnes vedentulo tyrehtyi kokonaan.

Hetken tuumattuaan isä tajusi, että kyse on mitä luultavimmin putkien jäätymisestä, sillä keliolosuhteen muuttuminen viittasi myös siihen. Mökin vuokranantajaa ei saanut kiinni. “Mikäs nyt neuvoksi?”, ajatteli perheen isä. Hän järkeili, että ongelma on viisainta hoitaa mahdollisimman nopeasti, ettei tilanne pahene. Hän soitti ensimmäiseen putkipäivystysnumeroon, jonka netistä löysi.

24 Center sai puhelun pohjoisesta. Asiakkaalle luvattiin putkien sulatus mahdollisimman nopeasti. Asiakaspalvelija vinkkasi myös, että aamupuuron saisi keitettyä, jos naapurimökistä voisi lainata vettä. Näin tehtiin. Perhe söi aamupalan normaaliin tapaan,ja hiihtoloma jatkui eri aktiviteettien merkeissä. Putkimies tuli paikalle parin tunnin sisällä soitosta ja sai putket sulatettua. Hän myös löysi kohdan, jonka puutteellisesta eristyksestä putken jäätyminen johtui. Kaikki kääntyi parhain päin ja perheen hiihtoloma pelastui.

Niin, ja lopuksi vielä neuvoksi meille kaikille hiihtolomalaisille: Jos taloteknisiä ongelmia ilmenee kotona tai vuokramökissä, ottakaamme mallia tarinan perheenisästä. Jäätyneitä putkia ei kannata yrittää kotikonstein sulattaa, sillä vaarana on, että putket repeävät, ja syntyy vesivahinko. Antakaamme talotekniikan ammattilaisen auttaa meitä viivyttelemättä.

Hyvää ja ratkiriemukasta hiihtolomaa kaikille toivottaa 24 Centerin väki!

Ajankohtaisimmat blogit

Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää
sahkokiukaan-huolto
Kodin huoltaminen

Sähkökiukaan huolto

Vinkit sähkökiukaan huoltamiseen Sähkökiukaan huolto on tärkeää kiukaan käyttöiän maksimoiseksi.  Jokaisen saunan omistajan pn hyvä osata tehdä kiukaan huolto säännöllisin väliajoin. Sähkökiukaan vastukset ovat usein

Lue lisää
Valaisimen asennus
Sähkömies

Valaisimen asennus

Valaisimen asennus on helppoa, kun sen osaa! Lamppujen asennus on jotakin, mikä tulee kenellä tahansa vastaan jossain vaiheessa elämää. Tämä tarkoittaa sitä, että lamppuja saa

Lue lisää
Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.