hässäkkää hiihtolomalla

Hässäkkää hiihtolomalla

Taas on se aika vuodesta, kun suuret ihmismassat alkavat vyöryä etelän asutuskeskittymistä hiljalleen kohti pohjoisempaa Suomea. On hiihtolomakauden ensimmäinen viikko. Erityisesti tänä vuonna Lapin luulisi olevan suosittu kohde, kun ensimmäistä kertaa yli viiteenkymmeneen vuoteen Etelä-Suomessa eletään lumetonta talvea.

Hiihtolomalla majoittaudutaan usein mökkeihin, joita hiihtokeskusten ympäriltä löytyy runsaasti. Lapin mökeillä voi törmätä yllättäviin taloteknisiin haasteisiin, jonka kaltaisia ei etelässä välttämättä esiinny. Kerron tarinan erään hiihtolomaa viettäneen asiakkaan ongelmasta.

Viime vuonna Saariselän puhtaan talvisissa maisemissa eräs perhe vietti hiihtolomaa. Alkuviikon plussakeli oli juuri muuttuneet kirpeäksi pakkaseksi. Herätessään uuteen aamuun perheen isä meni keittiöön ajatuksenaan paistaa lapsille aamupalaksi munakasta, pekonia ja keittää puuro.

Pekonin käry alkoi levitä vielä nukkuvien lapsien sieraimiin ja he alkoivat yksi kerrallaan valua tupakeittiöön vesi kielellä aamupalaa odottaen. Perheen isä otti kattilan, laittoi sinne kaurahiutaleita ja oli laskemassa hanasta siihen vettä. Hana päästi oudon äänen ja sieltä lorahti hieman vettä, kunnes vedentulo tyrehtyi kokonaan.

Hetken tuumattuaan isä tajusi, että kyse on mitä luultavimmin putkien jäätymisestä, sillä keliolosuhteen muuttuminen viittasi myös siihen. Mökin vuokranantajaa ei saanut kiinni. “Mikäs nyt neuvoksi?”, ajatteli perheen isä. Hän järkeili, että ongelma on viisainta hoitaa mahdollisimman nopeasti, ettei tilanne pahene. Hän soitti ensimmäiseen putkipäivystysnumeroon, jonka netistä löysi.

24 Center sai puhelun pohjoisesta. Asiakkaalle luvattiin putkien sulatus mahdollisimman nopeasti. Asiakaspalvelija vinkkasi myös, että aamupuuron saisi keitettyä, jos naapurimökistä voisi lainata vettä. Näin tehtiin. Perhe söi aamupalan normaaliin tapaan,ja hiihtoloma jatkui eri aktiviteettien merkeissä. Putkimies tuli paikalle parin tunnin sisällä soitosta ja sai putket sulatettua. Hän myös löysi kohdan, jonka puutteellisesta eristyksestä putken jäätyminen johtui. Kaikki kääntyi parhain päin ja perheen hiihtoloma pelastui.

Niin, ja lopuksi vielä neuvoksi meille kaikille hiihtolomalaisille: Jos taloteknisiä ongelmia ilmenee kotona tai vuokramökissä, ottakaamme mallia tarinan perheenisästä. Jäätyneitä putkia ei kannata yrittää kotikonstein sulattaa, sillä vaarana on, että putket repeävät, ja syntyy vesivahinko. Antakaamme talotekniikan ammattilaisen auttaa meitä viivyttelemättä.

Hyvää ja ratkiriemukasta hiihtolomaa kaikille toivottaa 24 Centerin väki!

Ajankohtaisimmat blogit

Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.