Asuntosijoittaja – 24 Center on talotekninen apusi ja tukesi

Oletko asuntosijoittaja tai flippaatko asuntoja?

Pohditko seuraavia asioita:

 • Mitä kaikkea sijoituskohteiden remontoimisessa tulee ottaa huomioon?
 • Miten verohelpotuksia voi hyödyntää? 
 • Mitä taloteknisiä töitä voi tehdä itse ja mitkä kannattaa ulkoistaa ammattilaiselle?
 • Kannattaako sijoitusasuntoa remontoida?

Näihin kysymyksiin ja moniin muihin löydät vastauksen tästä blogistapostauksesta.

24 Center on apunasi kaikissa taloteknisissä asioissa aina sijoitusasunnon ostosta, sen remontointiin ja ylläpitohuoltoihin. Autamme niin suunnitelluissa huolto- remontti- ja asennustehtävissä kuin yllättävissä ja odottamattomissa tilanteissa. Muista, että voit olla yhteydessä 24 Centeriin myös silloin, kun et ole aivan varma, miten edetä taloteknillisen haasteen edessä.

Muutostyöt sijoitusasunnon oston yhteydessä

Sijoitusasunnon remontointi on kannattava valinta monesta eri syystä: Remontilla on mahdollista nostaa asunnon arvoa ja pidentää vuokralaisen vuokrasuhteen pituutta, kun puitteet ovat kunnossa. Siisti asunto takaa asumismukavuutta ja kun asunnon myynti on ajankohtaista, on pinnoiltaan siistiä asuntoa aina helpompi myydä eteenpäin.

Tänä päivänä näkee sosiaalisessa mediassa paljon remonttiprojekteja, joissa asunto ostetaan, remontoidaan itse ja laitetaan vuokralle tai myydään remontoinnin jälken. Nämä ovat hauskoja projekteja, joissa pääsee kokeilemaan uusia asioita ja haastamaan itseään.

Huomioithan kuitenkin, että heti oston jälkeen tehtyyn sijoitusasunnon remontointiin et voi hyödyntää verovähennyksiä. Tämä tarkoittaa, että jos sijoitusasunnon remontoi ennen sen vuokraamista, et voi vähentää kuluja verotuksessa, vaan ne lasketaan mukaan asunnon hankintahintaan. Tässä tilanteessa sijoitusasunnon remonttikulut voi vähentää vasta myyntivoitosta, eli silloin, kun myyt asunnon eteenpäin. 

Muistathan myös, että tehdessäsi DIY-projekteja tiettyjä talotekniikan tehtäviä ei voi tehdä itse, vaan paikalle on aina kutsuttava ammattilainen. Sähkötyöt vaativat laillisen pätevyyden. Lisäksi märkätilojen remontoinnin yhteydessä vakuutusyhtiö voi vaatia, että LVI-alan ammattilainen hoitaa ne.

24 Center on apuna myös silloin, kun remontoit itse. Ota yhteyttä, kun et ole varma, miten pitäisi toimia tai kun tarvitset lisäkäsiä tai ammattilaisen neuvoja.


Korjaustyöt vuokra-asukkaiden vaihtuessa

Osa asuntosijoittajan ja vuokranantajan arkea on se, että erilaisista syistä sijoitusasunnoissa vaihtuu vuokralaiset. Perhesuhteet muuttuvat tai opiskelut päättyvät, ja muutto on edessä. Vuokrasuhteen päättyessä on hyvä hetki tehdä tarkastus, onko asuntoon tarpeen tehdä korjauksia tai päivittää ilmettä, esimerkiksi pintojen osalta. 24 Center on apunasi myös silloin, jos vuokralainen on jättänyt poismuuttaessaan asunnon huonoon kuntoon ja tarvitset erikoissiivoukseen apua.

Tässä kohtaa sinulla on mahdollisuus hyödyntää verohelpotuksia! Kun asunnossa vaihtuu vuokralainen, on remontoinnin ulkoistamisesta aiheutuvat kulut mahdollista vähentää verotuksessa. On kuitenkin tärkeää huomata, että jos vuokranantaja tekee remontointia itse omakätisesti, silloin verovähennyksiä ei ole mahdollista saada.

 

24 Center on asuntosijoittajan hätäapu 

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Jos esimerkiksi asunnossa sattuu vesivahinko tai asukkaalla unohtuu avaimet sisälle, on 24 Center sekä vuokranantajan että vuokralaisen apuna. 

24 Centerin palvelut kattaa koko Suomen ja lisäksi meillä on toimintaa Ruotsissa ja Norjassa. Jos omistat sijoitusasunnon toisesta kaupungista ja vuokralaisen asunnossa tarvitsee tehdä kiireellisiä tai kiireettömiä huoltotehtäviä, voimme auttaa myös silloin.

Haluatko lisätä vuokralaisten asumismukavuutta ilmalämpöpumpun avulla, tai täytyykö saunaan päivittää uusi kiuas? Myös näissä töissä 24 Center on avuksi. Teemme yhteistyötä eri laitevalmistajien kanssa, joten kysy tarjousta, kun laitteiden päivittäminen on ajankohtaista.

24 Centerin asiakaspalveluun voit olla yhteydessä minkä tahansa taloteknisen kysymyksen kanssa. Asiantuntevat asiakaspalvelijamme osaavat neuvoa ja arvioida avun tarpeen yhteydenoton aikana, ja tarvittaessa lähetämme verkostostamme asiansa osaavan talotekniikan ammattilaisen paikalle, vaikka keskellä yötä.
 
Asuntosijoittaja, oletko mukana myös taloyhtiöiden hallitustoiminnassa? Lue myös, millaisia sopimuksia teemme taloyhtiöiden, isännöintitoimistojen ja huoltoyhtiöiden kanssa.

Huomioitavia asioita:

 • Kotitalousvähennystä ei voi hyödyntää sijoitusasuntoihin.
 • Sijoitusasunnot lasketaan pääomaomaisuudeksi, ja tähän on mahdollista saada joltain osin verohelpotuksia, kun asuntoa remontoidaan.
 • Jos olet vuokranantajana itse teettänyt remontin, muista vähentää kulut samana vuonna, jolloin olet ne maksanut.

Katso lisätietoja sijoitusasuntojen verotusteknisistä asioista verottajan sivuilta vero.fi.

24 Centerin palvelutarjotin pähkinänkuoressa:

 • Kiireelliset korjaustyöt.
 • Kiireettömät korjaus- ja asennustyöt, kuten ennakoivat huoltotoimet vahinkojen ennaltaehkäisemiseksi.
 • Kausityöt ja etukäteen tiedossa olevat säännölliset huoltotyöt.
 • Erikoissiivoukset, esimerkiksi jos vuokralainen on jättänyt poismuuttaessaan asunnon huonoon kuntoon.
 • Laitevalmistajilta saatavilla olevat edulliset kimppatilaukset ja niiden asennustyöt.
 • Yhdellä puhelulla hoituu kaikki aina tilauksen kirjaamisesta laskun vastaanottamiseen.

24 Center auttaa kodin taloteknillisissä tehtävissä

24 Center on talotekniikan päivystyskeskus, joka tarjoaa laadukkaan palvelun taloteknisiin ongelmiin ajasta ja paikasta riippumatta. Saat avun yhdellä soitolla niin kiireellisiin hätätapauksiin kuin kiireettömiin arkitöihin. Laajasta tekijäverkostostostamme löydät alueesi parhaat talotekniikan ammattilaiset. Löydä lähin vapaana oleva lasimestari, putkimies, sähkömies, lukkoseppä tai vaikka imuauto helposti – yksi soitto riittää 0100 2470 tai voit tehdä tilauksen kiireettömästä työstä  verkkotilauksena täältä

Ajankohtaisimmat blogit

Lasi

24 Center – Juhlien pelastaja

Varmana kesän aloituksen merkkinä voidaan pitää sitä, kun koulunsa päättäviä juhlitaan ja useassa kodissa on järjestelty juhlia niin ylioppilas- kuin ammattikoulututkinnon suorittaneita. 24 Centerin väki

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Lasi

24 Center – Juhlien pelastaja

Varmana kesän aloituksen merkkinä voidaan pitää sitä, kun koulunsa päättäviä juhlitaan ja useassa kodissa on järjestelty juhlia niin ylioppilas- kuin ammattikoulututkinnon suorittaneita. 24 Centerin väki

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.