WC-istuimen asennus

Tietoa wc-istuimesta ja sen asennuksesta!

Wc-istuimen asennus: Tämän takia kannattaa valita ammattilainen

Joka kodissa on yksi jos toinenkin valtaistuin, jolle meidän kaikkien on aina silloin tällöin istahdettava. WC-istuin on melko yksinkertainen vempele, joka on mullistanut suomalaisten kodit viimeisen vuosisadan aikana: ennen nykyaikaisia vessoja taudit jylläsivät isoissa kaupungeissa puutteellisen jätehuollon takia, mutta toista on nykyään.

Vastaan tulee kuitenkin se tilanne, että WC-istuin tulee vaihtaa – ennemmin tai myöhemmin, sillä sekään ei kestä ikuisesti. Tai mikäli olet rakentamassa perheellesi kotia, täytyy WC-tiloihin asentaa istuin uutena. Se ei näytä kovin monimutkaiselta, joten voisi kuvitella, että tämä on niitä kodin remonttihommia, joita voi huoleti tehdä itse. Vai onko näin?

Mieti nämä asiat etukäteen

WC-istuinta asennettaessa on aina muistettava, että tehdään töitä kodin märkätiloissa. Vesi ja sen ohjaaminen vain ja ainoastaan sille kuuluviin kanaviin on äärimmäisen tärkeää. Virheellisesti asennettu WC-istuin on potentiaalisesti kymmenien tuhansien eurojen vesivahinko.

Jos sinulla on kokemusta LVI-alalta, niin totta kai kannattaa asentaa pönttö itse. Tällöin tulee huomioiduksi myös kaikki asennustyöhön kuuluvat esi- ja jälkitoimet.

Omatoiminen asentaminen saattaa tuntua palkitsevalta, mutta väärin asennetun WC-istuimen korjaaminen käy kalliiksi riippuen siitä, millaisen vesivahingon se on jo mahdollisesti aiheuttanut. Jos ammattilainen joutuu korjaamaan tekemäsi virheellisen asennuksen, olet heittänyt hukkaan niin omaa aikaasi kuin rahojasi. Siksi kannattaakin heti alusta alkaen olla yhteydessä LVI-alan ammattilaiseen.

Ammattiasentajan hyödyt

Monesti ammattiasentajan pakeille pääsee jo siinä vaiheessa, kun on hankkimassa uutta WC-istuinta. Rautakaupoilla on hyvät kontaktit paikallisiin osaajiin ja joskus jopa sellaisia omilla palkkalistoillaan. Myyjän ilmaiset vinkit saattavat parhaimmillaan säästää pitkän pennin, kunhan vain malttaa kuunnella.

Vaikka ammattilaisen palkkaaminen saattaa tuntua kalliilta, kannattaa kuitenkin muistaa, että saat ensinnäkin tehdylle työlle takuun: mahdollisen virheen löytyessä se korjataan veloituksetta takuuajan puitteissa. Lisäksi ammattilaiselta saat parhaat vinkit siihen, miten pidennät WC-istuimesi käyttöikää ja millaisia hälytysmerkkejä kannattaa tarkkailla.

Hintaan kuuluu itse asennustyön lisäksi myös usein vanhan WC-istuimen irrottaminen ja pois vieminen sekä jätemaksu. Vaikka hinta tuntuukin kovalta ammattilaista palkatessa, se kirpaisee vain kerran.