Viemäri tukossa

Viemäri tukossa?

Vetääkö lavuaari tai wc-pönttö huonosti, onko viemäri tukossa? Pulputtaako viemäri tai nouseeko vesi jopa lattiakaivosta ylös? Nämä ovat hälyttäviä oireita, jotka kertovat viemärisi olevan tukossa. Tällöin vaaditaan välittömiä toimenpiteitä.

Viemärin tukkeutumiseen on erilaisia syitä. Tavanomaisimpia tukoksen aiheuttajia ovat viemäriin joutuneet esineet, jotka eivät sinne kuulu. Vanupuikot, wc-raikastimet, käsipyyhepaperi, rasva tai vaikkapa nuuskapussit. Viemärin ikä vaikuttaa myös tukkeutumisen mahdollisuuteen. Vanhoissa valurautaviemäreissä putkien sisäpinnasta irtoava ruoste aiheuttaa monesti tukoksen. Myös rakenneviat kuten painaumat tai irronneet tiivisteet voivat aiheuttaa tukoksen, kun niihin alkaa kertyä esimerkiksi käsipyyhepaperia.

Viemärin tukkeutumista voidaan ennaltaehkäistä. Ammattilaisen suositus viemärin kuvaukselle on 10 vuotta tai jopa vähemmän käyttöönotosta. Vanhoja viemäreitä tulisi kuvata tiheämmin. Kuvaamalla etsitään viemärissä kyteviä vikoja, tukoksen aihioita ja korjaustarpeita. Viemäri kannattaa myös huuhdella. Viemärihuuhtelu poistaa tehokkaasti viemäriin kertynyttä rasvaa sekä saostumia. Huuhtelu ehkäisee uusien tukoksien syntymistä ja takaa pitkän ajan moitteettoman toiminnan.

Jos sinulla on kuitenkin mennyt viemäri tukkoon, niin älä jää ihmettelemään. Lopeta heti veden käyttö kokonaan. Sammuta myös pesukoneet.

Jos asut omakotitalossa, voit yrittää avata tukosta kotikonstein esimerkiksi marjapumpulla tai rassilla. Kiehuvan veden kaataminen viemäriin auttaa myös usein. Tehokkaampi keino on kaataa viemäriin 1-2dl ruokasoodaa. Lisää tämän jälkeen sama määrä etikkaa. Anna seoksen kuohua rauhassa ja peitä tämän jälkeen viemäri märällä pyyhkeellä tai tulpalla. Anna seoksen vaikuttaa yön yli ja kaada sitten kiehuvaa vettä perään. Mikäli viemäri ei näilläkään keinoilla aukea, soita 24 Centerin päivystysnumeroon ja tilaa ammattilainen avaamaan tukos.

Jos asut kerrostalossa, niin ylempien kerroksien asukeille tulee myös ilmoittaa tukoksesta, sillä heidän vedenkäyttönsä pahentaa tilannetta, koska ylemmät asunnot kuuluvat samaan viemärilinjaan. Tämän jälkeen soita 24 Centerin päivystysnumeroon 0100 2470 ja tilaa ammattilainen avaamaan viemärin tukos. Voit myös jättää tarjouspyynnön kiireettömissä tilanteissa.

Ajankohtaisimmat blogit

Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää
sahkokiukaan-huolto
Kodin huoltaminen

Sähkökiukaan huolto

Vinkit sähkökiukaan huoltamiseen Sähkökiukaan huolto on tärkeää kiukaan käyttöiän maksimoiseksi.  Jokaisen saunan omistajan pn hyvä osata tehdä kiukaan huolto säännöllisin väliajoin. Sähkökiukaan vastukset ovat usein

Lue lisää
Valaisimen asennus
Sähkömies

Valaisimen asennus

Valaisimen asennus on helppoa, kun sen osaa! Lamppujen asennus on jotakin, mikä tulee kenellä tahansa vastaan jossain vaiheessa elämää. Tämä tarkoittaa sitä, että lamppuja saa

Lue lisää
Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.