poika tarina tulevaisuus

Tarina pojasta

Poika, joka viittasi.
Yrittäjä, jonka hana räjähti.
Tämä on tarina siitä, miten he löysivät toisensa.

Mikä sinusta tulee isona?

Opettaja silmäili oppilaitaan. Kysymys oli klassinen, mutta tärkeä. Siitä syntyi hyvä keskustelu.
Yksi vastaus pysäytti. Se oli poika takarivistä, totta kai. Hiljainen, harvoin äänessä. ”Minusta tulee putkimies. Perustan maailman parhaimman yrityksen.” Opettaja nyökkäsi. ”Maailman paras” kuulosti lähes vallankumoukselliselta, mutta sitähän näissä lapsissa oli. Voimaa ja valoa.

***

Nuoren ravintolayrittäjän hana räjähti. Vettä rupesi suihkuamaan joka paikkaan. Yrittäjä ryntäsi kauhuissaan keittiöön ja kasteli jalkansa. Tuijottaessaan uuden ravintolansa lainehtivaa lattiaa, hänen mieleensä hiipi ensimmäisen kerran pieni pelko.

Nyt on pärjättävä itse. Tämä lause mielessään hän avasi puhelimen. ”Hätäkeskus” putkiasioissa kuulosti hyvältä, sillä yrittäjä tunsi hätänsä. Tiskialtaassa kohisi ja sydän hakkasi. ”24 Center päivystys, kuinka voimme auttaa?” Yrittäjä huokaisi helpotuksesta. Hän pärjäisi, ihan itse.

***

24 Centerin puhelin soi. Se oli positiivinen soitto, maistui elämältä. Nuori yrittäjä, jonka ura pääkaupungissa oli alkanut vesivahingolla. 24 Center oli järjestänyt hänelle kymmenessä minuutissa taitavan putkimiehen. Yrittäjä oli katsonut, miten jakoavain ja pihdit oli leikkinyt tiskialtaassa. Sitten kaikki oli ollutkin valmista. ”Se oli kuule täydellistä palvelua”, yrittäjä totesi. 24 Centerin perustaja hymyili ja toivoi yllättäen, että eräs opettaja olisi ollut kuulemassa.

Ravintoloitsijan lausuma kiitos jäi kaikumaan 24 Centerin toimitiloihin. Tiimi oli työssään ja uutta kehiteltiin. Mikään ei ollut tullut ilmaiseksi. Ongelmien kanssa oli tapeltu, niitä oli selätetty ja ratkaistu. Tuleminen markkinoille oli ollut askel tuntemattomaan. Yrittäjän äskeinen soitto oli ollut viesti siitä, että se askel oli kannattanut. ”Meitä tarvitaan”, päivystäjä huikkasi ja heitti yläfemman työkaverilleen.

Sitä mukaa kuin yhteistyötahoja liittyi mukaan, kysyntä kasvoi. Helsingissä tarvittiin sähkömiestä, 24 Center järjesti asian. Tampereella tarvittiin kylmälaiteasentajaa, 24 Center järjesti asian. Ihmiset elivät arkeaan ja jotta arki sujui, 24 Center valvoi – yöllä ja päivällä.

Työntekijät näkivät kevätauringon paisteen ja heitä hymyilytti. Tämä on meidän tarinamme, he totesivat. Tule osaksi sitä. Ihmiset tarvitsevat meitä.

Ajankohtaisimmat blogit

Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.