talotekniikka-alan haasteita

Talotekniikka-alan haasteita

Kuulostaako tutulta? Olette tilanteessa, jossa teillä on todellinen hätä ja tarve saada ammattiapua, olette yrittäneet soittaa ja tilata paikalle talotekniikka-alan ammattilaisen putkimiehen, sähköasentajan, lukkosepän, imuauton, kylmälaiteasentajan, lasinkorjaajan, automaatioasentajan tai jonkun muun eikä kukaan ole vastannut.

Tämä on yllättävän yleistä. Yksi selitys asiaan on se, että monet talotekniikka-alan yrityksistä etenkin päivystävistä yrityksistä ovat pieniä vain muutaman hengen yrityksiä. Yrityksissä ei välttämättä ole erikseen asiakaspalvelijoita, jotka pitäisivät huolen siitä, että jokaiseen asiakkaan yhteydenottoon vastataan ja nopeasti. Asentajat tekevät oman työnsä eli asiakaspalvelun ja asennustyöt ammattitaitoisesti kohteissa joissa ovat. Heillä saattaa kuitenkin olla monta kohdetta saman päivän aikana ja syömässäkin pitää käydä välissä, joten he eivät välttämättä yksinkertaisesti kerkeä vastaamaan uusien asiakkaiden yhteydenottoihin vaikka haluaisivat.

Talotekniikka-ala on hyvin pirstaloitunut: on isoja yhtiöitä, pieniä yrityksiä, uusia ja vakiintuneita toimijoita, joten mukaan mahtuu monen eri laatutason tekijää ja hinnatkin vaihtelevat. Ikäväksemme voimme todeta, että alalla on myös asentajia jotka eivät esimerkiksi kykene sopimaan asiakkaan kanssa täsmällistä työn aloitusaikaa, suunnitella omien töiden aikatauluttamista, eivätkä muutakaan asiakaspalvelua. He saattavat luvata jotain, mikä ei sitten valitettavasti kuitenkaan syystä tai toisesta toteudukaan. Tällaiset tapaukset eivät ole kunniaksi talotekniikka-alalle.

Nämä erilaiset ongelmat koskevat yleisesti etenkin kuluttaja-asiakkaita, joille tulee harvemmin tarvetta tilata mitään talotekniikkapalvelua. Heillä ei ole tietoa oman asuinalueensa pätevistä ammattilaisista, joten he saattavat joutua tällaisiin edellä mainittuihin tilanteisiin todennäköisemmin kuin kiinteistöhuoltoalan ammattilaiset, jotka tuntevat paikalliset asentajat ja ovat tottuneet tekemään päivittäin töitä yhdessä talotekniikan ammattilaisten kanssa. Huoltoyhtiöillä on monesti yhteistyösopimukset paikallisten asennusliikkeiden kanssa ja reservissä myös muita yhteistyötahoja joihin voi ottaa yhteyttä tarpeen sattuessa, mutta myös kiinteistönhoitajatkin joutuvat välillä tilanteeseen jossa eivät saa heti tarvittavaa palvelua paikan päälle ja niinpä suuri osa asiakkaistamme, jotka asuvat kerrostalossa pystyvät samaistumaan tilanteeseen missä huoltoyhtiö tilaa ammattilaisen paikalle, joka ei välttämättä koskaan saavu paikalle, vaikka kyseessä olisi kiireellinen työ.

24 Centerillä haluamme yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa olla kehittämässä ja parantamassa alaa asiakaslähtöisempään suuntaan. Tarjoamme yhteistyökumppaneillemme ulkoistettua asiakaspalvelua, joten he voivat keskittyä palvelemaan asiakasta asennustyötä tekemällä. 24 Center tarjoaa taloteknistä apua tarvitseville täsmällisen asiakaspalvelun ja laajan kumppaniverkoston avustuksella me voimme taata ammattilaisen saapumisen paikalle aina ja nopeasti. Oli kyseessä sitten mikä tahansa talotekninen tarve, soitto 24 Centerin numeroon on avain ongelmaan. Lupauksemme on, että ammattilainen tulee paikalle kellonajasta, vuodenajasta, säästä, työtehtävistä tai paikkakunnasta riippumatta.

Ajankohtaisimmat blogit

Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.