tahdon - vastamäestä huolimatta

Tahdon – vastamäestä huolimatta

Ainutlaatuiset hetket jäävät ihmisen mieleen pysyvästi. Erityisesti silloin, jos tämä hetki onnistuu vaikeuksien jälkeen. Tällainen kokemus saatiin viime kesänä, keskellä kaunista suvea ja häähumua.

***

Lauantaipäivä, jolloin hääjuhla oli tarkoitus järjestää, valkeni sykähdyttävän kauniina. Aurinko nousi punertavana kajona, linnut aloittivat konserttinsa ja koivut kirkon pihassa levittivät keskikesän tuoksua. Koko luonto aivan kuin alleviivasi omalla kauneudellaan ja puhtaudellaan tämän päivän merkityksellisyyttä. Tuoreesta mullasta nousevat kukat ja kasvit osoittivat katselijalleen sen, että uusi elämä oli alussa.

Juhlasalissa valmistelut olivat käynnissä. Ihmisvilinästä ja hälinästä huolimatta kaikessa oli havaittavissa selkeää järjestelmällisyyttä. Johtoja vedettiin äänentoistolaitteista, ruokaa valmistettiin keittiössä, pöytien päälle aseteltiin liinoja ja hääkakku työnnettiin kylmiöön. Kaikella oli oma paikkansa ja tarkoituksensa päivän suurinta asiaa varten.
Viimein kaikki vaikutti hyvältä. Pitkään jatkuneet valmistelutyöt oli saatu päätökseen. Enää viimeinen soundcheck, ja häät saisivat alkaa.

Mykkä mikrofoni osoitti sen, että jotakin oli pielessä. Johdot oli vedetty oikein ja kaikki oli kytketty niin kuin pitikin. Nopea testaus osoitti sen, että edes valot eivät kytkeytyneet juhlasalissa päälle. Neuvottoman näköinen kokki ilmestyi ovelle ja ilmoitti, että keittiössä on sähköt poikki. Myös kylmiö oli ilman virtaa, ja ulkona pikkuhiljaa lämpenevä kesäsää piti huolen siitä, että hääkakku alkoi sulamaan välittömästi.

Ihmisten otsille nousi hiki. Se johtui siitä, että myös ilmastointilaite oli yllättäen mykkänä, mutta myös epävarmuudesta häiden onnistumisen suhteen. Jokainen ymmärsi, että tätä ainutlaatuista päivää ei saisi pilata.
Silloin juontaja muisti sen. Hänen ystävänsä oli käyttänyt kevättalvella talotekniikan päivystyspalvelua yllättävässä vesivahingossa ja ollut tyytyväinen työn ripeyteen ja laatuun. Nopean viestinvaihdon jälkeen hän sai ystävältään kyseisen palveluntarjoajan yhteystiedot puhelimeensa, ja soitto 24 Centerille lähti välittömästi.

24 Centerin asiakaspalvelukeskuksessa vastaanotettiin hätääntynyt tehtävä. Juhlatilassa oli sähköt poikki, ja muutaman tunnin kuluttua siellä olisi tarkoitus viettää hääjuhlaa. Ainutlaatuinen päivä, joka olisi mukavampi muistaa rakkaudesta ja onnesta kuin pieleen menneistä juhlista. Tehtävä välitettiin nopeasti eteenpäin, ja sähkömies starttasi autonsa käyntiin.
Nopean tilannekartoituksen jälkeen sähkömies pääsi työntouhuun. Hänen työskennellessään juhlatilassa laitettiin vielä viimeiset yksityiskohdat kuntoon. Pian mikrofoni pelasi, ilmastointi hurahti käyntiin ja kylmiö alkoi taas viilentyä. Kiitolliset järjestäjät kättelivät sähkömiestä, joka toivotti hymyillen onnistuneita juhlia ja onnea hääparille.

***

Kirkonkellot kumisivat, aurinko helli maata ja varpuset tekivät ilmassa voltteja. Sisällä kirkossa juhlavieraat olivat nousseet seisomaan, ja ovensuussa näkyi jotain mustaa ja valkoista.

Ajankohtaisimmat blogit

Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää
sahkokiukaan-huolto
Kodin huoltaminen

Sähkökiukaan huolto

Vinkit sähkökiukaan huoltamiseen Sähkökiukaan huolto on tärkeää kiukaan käyttöiän maksimoiseksi.  Jokaisen saunan omistajan pn hyvä osata tehdä kiukaan huolto säännöllisin väliajoin. Sähkökiukaan vastukset ovat usein

Lue lisää
Valaisimen asennus
Sähkömies

Valaisimen asennus

Valaisimen asennus on helppoa, kun sen osaa! Lamppujen asennus on jotakin, mikä tulee kenellä tahansa vastaan jossain vaiheessa elämää. Tämä tarkoittaa sitä, että lamppuja saa

Lue lisää
Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.