sähköautoilu ja latausasemat yleistyy

Sähköautoilu ja latausasemat yleistyy

Sähköautoilu yleistyy vauhdikkaasti ja samalla myös sähkö- ja hybridiautojen latausasemat.

Turvallisuus ja elinkeinovirasto TUKES on ilmaissut huolensa sähköautojen ja ladattavien hybridiautojen lataamiseen liittyvistä riskeistä. Jatkuvassa rasituksessa oleva pistorasia voi aiheuttaa palovaaran, joten pistorasian soveltuvuus auton lataamiselle kannattaa aina varmistaa.

”Tavallisia maadoitettuja suko-pistorasioita (16 A) ei ole suunniteltu kestämään jatkuvaa ja toistuvaa korkeaa kuormitusta, kuten läpi yön tapahtuvaa sähköauton latausta. Erityisesti huonokuntoiset pistorasiat voivat kuumentua tällaisessa käytössä vaarallisesti. Ajan myötä ylikuumenemisen seurauksena pistorasia voi mustua ja liittimet kulua. Pahimmassa tapauksessa pistorasia syttyy tuleen. Raskas johdossa vapaasti roikkuva laturi voi myös aiheuttaa vääntöä pistorasiaan ja kuluttaa liitosta.” Kertoo TUKES:n Ylitarkastaja Seppo Niemi

TUKES suosittelee kotiin asennettavaksi omia latausasemia, jotka mahdollistavat turvallisen ja tehokkaan latauksen. Sähköautojen suosion kasvu on monipuolistanut myös latausasemien tarjontaa, ja samalla niiden hinnat ovat tippuneet.

Oli kyseessä latausaseman hankinta taloyhtiöön tai omakotitaloon, prosessi on aika pitkälle samanlainen. Ensimmäiseksi tehdään alkukartoitus, jossa katsotaan minkälainen valmius kiinteistöllä on latauspisteiden asentamiseen. Monet sähköurakoitsijat tarjoavat tämän kartoituksen ilmaiseksi. Samalla he pystyvät suosittelemaan minkälainen järjestelmä sopii parhaiten käyttöön. Kartoituksen jälkeen voidaan tilata latausasema. Kotilatauspiste tulee aina kytkeä suoraan sähköpääkeskukseen, joka on luvanvaraista toimintaa ja tulee siis teettää sähköammattilaisella. Latauspisteen asennuksesta on myös hyvä ilmoittaa talovakuutusyhtiölle.

Alkuperäinen lähde:
https://tukes.fi/artikkeli/-/asset_publisher/lataa-sahkoautosi-turvallisesti

Ajankohtaisimmat blogit

sähköauton latausasema
Sähkömies

Sähköauton lataus

Latauspisteet kotona: Vaivaton tapa ladata sähköautoa Sähköautojen suosio on kasvussa, ja sitä myöten herää kysymys, missä autoaan voi ladata. Monet hyödyntävät kauppakeskusten latauspaikkoja ruokaostosten yhteydessä.

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.