sähköautoilu ja latausasemat yleistyy

Sähköautoilu ja latausasemat yleistyy

Sähköautoilu yleistyy vauhdikkaasti ja samalla myös sähkö- ja hybridiautojen latausasemat.

Turvallisuus ja elinkeinovirasto TUKES on ilmaissut huolensa sähköautojen ja ladattavien hybridiautojen lataamiseen liittyvistä riskeistä. Jatkuvassa rasituksessa oleva pistorasia voi aiheuttaa palovaaran, joten pistorasian soveltuvuus auton lataamiselle kannattaa aina varmistaa.

”Tavallisia maadoitettuja suko-pistorasioita (16 A) ei ole suunniteltu kestämään jatkuvaa ja toistuvaa korkeaa kuormitusta, kuten läpi yön tapahtuvaa sähköauton latausta. Erityisesti huonokuntoiset pistorasiat voivat kuumentua tällaisessa käytössä vaarallisesti. Ajan myötä ylikuumenemisen seurauksena pistorasia voi mustua ja liittimet kulua. Pahimmassa tapauksessa pistorasia syttyy tuleen. Raskas johdossa vapaasti roikkuva laturi voi myös aiheuttaa vääntöä pistorasiaan ja kuluttaa liitosta.” Kertoo TUKES:n Ylitarkastaja Seppo Niemi

TUKES suosittelee kotiin asennettavaksi omia latausasemia, jotka mahdollistavat turvallisen ja tehokkaan latauksen. Sähköautojen suosion kasvu on monipuolistanut myös latausasemien tarjontaa, ja samalla niiden hinnat ovat tippuneet.

Oli kyseessä latausaseman hankinta taloyhtiöön tai omakotitaloon, prosessi on aika pitkälle samanlainen. Ensimmäiseksi tehdään alkukartoitus, jossa katsotaan minkälainen valmius kiinteistöllä on latauspisteiden asentamiseen. Monet sähköurakoitsijat tarjoavat tämän kartoituksen ilmaiseksi. Samalla he pystyvät suosittelemaan minkälainen järjestelmä sopii parhaiten käyttöön. Kartoituksen jälkeen voidaan tilata latausasema. Kotilatauspiste tulee aina kytkeä suoraan sähköpääkeskukseen, joka on luvanvaraista toimintaa ja tulee siis teettää sähköammattilaisella. Latauspisteen asennuksesta on myös hyvä ilmoittaa talovakuutusyhtiölle.

Alkuperäinen lähde:
https://tukes.fi/artikkeli/-/asset_publisher/lataa-sahkoautosi-turvallisesti

Ajankohtaisimmat blogit

sähköauton latausasema
Sähkömies

Sähköauton lataus

Latauspisteet kotona: Vaivaton tapa ladata sähköautoa Sähköautojen suosio on kasvussa, ja sitä myöten herää kysymys, missä autoaan voi ladata. Monet hyödyntävät kauppakeskusten latauspaikkoja ruokaostosten yhteydessä.

Lue lisää
Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää
sahkokiukaan-huolto
Kodin huoltaminen

Sähkökiukaan huolto

Vinkit sähkökiukaan huoltamiseen Sähkökiukaan huolto on tärkeää kiukaan käyttöiän maksimoiseksi.  Jokaisen saunan omistajan pn hyvä osata tehdä kiukaan huolto säännöllisin väliajoin. Sähkökiukaan vastukset ovat usein

Lue lisää
sähköauton latausasema
Sähkömies

Sähköauton lataus

Latauspisteet kotona: Vaivaton tapa ladata sähköautoa Sähköautojen suosio on kasvussa, ja sitä myöten herää kysymys, missä autoaan voi ladata. Monet hyödyntävät kauppakeskusten latauspaikkoja ruokaostosten yhteydessä.

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.