Rasvakaivon tyhjennys

 

Rasvakaivon säännöllinen tyhjennys 

Rasvakaivon eli rasvanerotuskaivon tyhjennys tulisi suorittaa säännöllisin väliajoin. Käytännössä rasvakaivon rasvanerotin estää sen, että rasvapitoiset vedet pääsisivät viemäriverkostoon. Rasva siis pysähtyy tiettyyn kohtaan kaivossa, jolloin se täytyy myös tyhjentää. Tyhjennettävä osa on erityisesti rasvanerotin, joka on hyvä myös puhdistaa tyhjennyksen yhteydessä. Rasva tukkii helposti viemärin, jolloin siitä voi seurata suurempia ongelmia. Rasva myös aiheuttaa hajuhaittoja. Joskus keittiössä voi haista oudolle ja monessa tapauksessa tuo haju tulee suoraan viemäristä. Hyytynyt rasva aiheuttaa hajuhaittoja, jotka eivät poistu aivan heti. Tilannetta ei siis kannata päästää etenemään sellaiseksi, että rasvan haju on jäänyt pysyvästi esimerkiksi seinäpintoihin.

Rasvakaivon tyhjennys suositellaan tehtäväksi vähintään kaksi kertaa vuodessa. Siitä ei kuitenkaan ole mitään haittaa, vaikka sen tekisi useamminkin. Rasva on viemäreille haasteellista ja voi pahimmillaan aiheuttaa suurta vahinkoa. Hyytynyt rasva tukkii vain lyhyessä ajassa talon oman viemärin ja sen lisäksi se voi tukkia myös kunnallisen viemärin. Kun rasvakaivon tyhjennyksen hoitaa suositusten mukaisesti, ei tällaisia ongelmia pääse kasaantumaan.

Rasvakaivon tyhjennys hinta

Rasvakaivon tyhjennyksen hinta riippuu siitä, kuinka nopeasti tyhjentäjä tarvitaan paikalle. Kun rasvakaivon tyhjennys tulee ajankohtaiseksi, on silloin syytä kääntyä 24 Centerin puoleen. 24 Centerin imuauto päivystää vuoden jokaisena päivänä ja pystyy vastaamaan kaikenlaisiin tarpeisiin. Kun ravintolan rasvakaivo täyttyy, imuauto pystyy vastaamaan kaiken kokoisiin tyhjennysoperaatioihin. Rasvakaivon tyhjennys voi olla perinteinen säännöllinen tyhjennys tai sitten sille voi olla tarve, koska viemäri on tukkeutunut rasvan kertyessä viemäriin. Imuauto pystyy auttamaan molemmissa tilanteissa, joten 24 Centerin päivystykseen kannattaa soittaa mihin aikaan tahansa ja pyytää apua rasvakaivon tyhjentämisessä.

24 Center erittelee tarkkaan kaikki rasvakaivon tyhjennyksestä kertyvät kulut. Arvion kustannuksista saa tietoonsa jo ennen itse toimenpiteen suorittamista, jotta mikään seikka ei varmasti tule yllätyksenä asiakkaalle. Näin asiakas osaa varautua siihen, kuinka paljon rasvakaivon tyhjennys tuleekaan loppujen lopuksi maksamaan. Tarkkaa summaa on vaikea sanoa ennen varsinaisen työn suorittamista ja alkukartoitusta. Kannattaa kuitenkin ottaa rohkeasti yhteyttä 24 Centerin asiakaspalveluun ja kysyä, paljonko oman kiinteistön rasvakaivon tyhjennys tulisi maksamaan.

Rasvakaivon tukkeuman ilmetessä 

Jos kyseessä on hätätilanne, tulee silloin toimia nopeasti. Päivystyksen kautta on mahdollista antaa alkutiedot siitä, mitä on tapahtunut ja millaista apua tarvitaan. Päivytyksen kautta myös etsitään nopeiten paikalle pääsevä imuauto, jotta vahingot saadaan minimoitua. Nopea toimiminen on siis ensisijaisen tärkeää. Parhaimmillaan imuauto saapuu paikalle kohteeseen vain noin 15 minuutin sisällä siitä, kun päivitykseen on soitettu ja pyydetty imuautoa tulemaan paikalle. 24 Center käyttääkin rasvakaivon tyhjennyksissä imuautoa, jonka avulla rasva saadaan kerättyä pois rasvaerottimesta mahdollisimman tehokkaasti.

 

 

Ajankohtaisimmat blogit

sähköauton latausasema
Sähkömies

Sähköauton lataus

Latauspisteet kotona: Vaivaton tapa ladata sähköautoa Sähköautojen suosio on kasvussa, ja sitä myöten herää kysymys, missä autoaan voi ladata. Monet hyödyntävät kauppakeskusten latauspaikkoja ruokaostosten yhteydessä.

Lue lisää
Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.