putkimies tarkistamassa

Putkimies, milloin hänet on hyvä kutsua paikalle?

Putkimies on syytä kutsua paikalle heti havaitessasi ongelmia putkistoissa tai viemäreissä.

Äkillinen putkivuoto tai pistesyöpymä kupariputkessa? Vetääkö lavuaari tai wc normaalia hitaammin? Pulputtavatko viemärit tai nouseeko wc-pöntön vesipinta hetkellisesti? Pitääkö putkimies kutsua paikalle samantien?

Pulputus tai huono veto ovat merkkejä siitä, ettei kaikki ole viemäreissä kunnossa.

Jos tukos on pysty- tai pohjaviemärissä, nousevat viemärivedet ylös sieltä, mistä helpoiten pääsevät – esimerkiksi lähimmästä lattiakaivosta. Jos viemärit eivät vedä, asiaa ei kannata jäädä vain ihmettelemään – lopeta vedenkäyttö heti ja sammuta esimerkiksi pesukoneet ja ota yhteys päivystävään putkimieheen 24 Centerin päivystyksestä 0100 2470.

Omakotitalossa asuva voi yrittää avata viemäritukosta ensin itse esimerkiksi marjapumpulla tai rassilla. Ellei tietotaito riitä, on paikalle syytä tilata päivystävä putkimies.

Yleisimmät syyt viemärien tukkeutumiseen ovat viemäriin kuulumattomat esineet, kuten vanupuikot, wc-pöntön hajustimet, käsipyyhepaperi ja rasva. Myös viemärin ikä vaikuttaa asiaan. Esimerkiksi vanhoista valurautaisista viemäreistä irronnut ruoste aiheuttaa herkästi tukoksia.

Viemäreissä voi myös olla rakenteellista vikaa, kuten irronneita tiivisteitä tai painumia, joihin ajan saatossa kertyy paperia ja rasvaa. Ne aiheuttavat tukoksen. Viemäreistä kannattaa pitää hyvää huolta, sillä suuremmat tukokset voivat aiheuttaa mittaviakin vesivahinkoja.

Viemäreiden huuhtelulla saadaan poistettua ajan saatossa niihin kertynyt saostuma ja rasva, sekä muutkin sinne kuulumattomat tavarat. Huuhtelulla ja kuvauksella viemärin moitteeton toiminta varmistetaan ja sillä voidaan paikallistaa viemäreissä mahdollisesti piilevät viat ja korjaustarpeet.

Kun hätä yllättää ja tarvitset putkimiestä nopeasti paikalle, ota yhteyttä 24 Centerin päivystykseen 0100 2470.

 

Ajankohtaisimmat blogit

sähköauton latausasema
Sähkömies

Sähköauton lataus

Latauspisteet kotona: Vaivaton tapa ladata sähköautoa Sähköautojen suosio on kasvussa, ja sitä myöten herää kysymys, missä autoaan voi ladata. Monet hyödyntävät kauppakeskusten latauspaikkoja ruokaostosten yhteydessä.

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.