vesivuoto katossa

Olohuoneen katosta valuu vettä

Oli joulun välipäivä eräässä hämeenlinnalaisperheessä. Perhe vietti mukavaa ja rauhallista joululomaa uutta vuotta odotellen. Perheen isä oli lenkillä, äiti laittoi päivällistä keittiössä ja lapset leikkivät uusilla joululahjaksi saamillaan leluilla. Hetken kuluttua toinen lapsista tuli kertomaan äidille, että yläkerran vessa tulvii. Äiti keskeytti ruoanlaiton ja meni katsomaan. Vesi ei laskeutunut pöntöstä, ja sitä oli tullut pöntön reunojen yli.

Hetken kuluttua myös perheen isä saapui paikalle ja tarttui toimeen tukoksen aukaisemiseksi. Kodin putkimiehen, karhupumpun ja muutaman hikipisaran jälkeen todettiin, että vessan viemäri ei taida aueta kotikonstein. Samaan aikaan huomattiin, että olohuoneen katosta tulee vettä läpi. Paniikki iski.

He soittivat ensimmäiseen numeroon, jonka hakukone antoi. Puhelin soi 24 Centerin toimistossa, ja asiakaspalvelija kuunteli ongelman. Kohteen tiedot otettiin nopeasti ylös ja paikalle luvattiin putkimies viemärityökalujen kanssa kiireellisesti. Kello oli jo noin kuusi illalla, mutta päivystystyönä asentajat saatiin paikalle noin puolessa tunnissa.

Asentajat totesivat, että viemäri on rikkoutunut tukoksen yhteydessä ja vuotaa sieltä vettä olohuoneen katon läpi. Viemäri imettiin nopeasti tyhjäksi lisävahinkojen estämiseksi. Asentajat totesivat sen jälkeen rakenteiden kastuneen ja kehoittivat asiakasta ottamaan yhteyttä vakuutusyhtiöön. Imuauton käyntikin menisi luultavasti vakuutusyhtiön korvattavaksi. Asiakas sai myös neuvoa, kuinka vaurioiden korjaamisessa kannattaa edetä.

24 Centerin lasku asiakkaalle oli:

Työn osuus: 396,00 e
Hälytyslisä: 267,00 e
Viemärikamera: 271,25 e
Viemäri-imuri: 271,25 e
Yhteensä: 1213.42 e

Asiakas oli tyytyväinen 24 Centerin osuuteen asian hoidossa. Hän kuvasi palautteessa tapahtunutta näin: “Asiallisesti ymmärrettiin vahingon luonne ja että apu on nopeasti tarpeen. Asentaja teki tarmokkaasti parhaansa. Saimme hyvän ensiavun tilanteeseen ja asentajan toimenpiteillä estettiin lisävahinkoa; jäteveden imurointi putkesta esti sen kaiken vielä putkessa olevan jätteen valumisen rakenteisiin ja alakerran olohuoneeseen. Hänen työ päättyi siinä vaiheessa, kun mahdollinen työ oli tehty. Hän arvioi olevaa tilannetta ja ohjeisti ottamaan yhteyden vakuutusyhtiöön. Kiitos! WC:n jätevesi on vastenmielinen vahinko ja se tuli yllättäen, hallitsemattomana tilanteena se järkyttää. Oma nopea reagointi ja nopea avun saaminen huomioiden ajankohta (lauantai, alkuilta) oli hyvä asia. Joten on hienoa, että tällainen vahinkopäivystys on olemassa. Tarvittava ensiapu on tässä vahingossa saatu. Kehitettävää en löydä tämän kokemuksen perusteella. Toivottavasti tämä päivystyspalvelu jatkuu.”

Ajankohtaisimmat blogit

Kodin viilennys käy helposti ilmalämpöpumpun avulla.
Kodin viilennys

Vinkit kodin viilentämiseen

Kesähelteiden aikana monissaa kodeissa asumismukavuus kärsii liian korkean huonelämpötilan vuoksi. Liian kuuma huonelämpötila voi tuoda mukanaan terveyshuolia, mutta lisäksi unen laatu voi merkittävästi heiketä. Jos

Lue lisää
Lasi

24 Center – Juhlien pelastaja

Varmana kesän aloituksen merkkinä voidaan pitää sitä, kun koulunsa päättäviä juhlitaan ja useassa kodissa on järjestelty juhlia niin ylioppilas- kuin ammattikoulututkinnon suorittaneita. 24 Centerin väki

Lue lisää
Lasi

24 Center – Juhlien pelastaja

Varmana kesän aloituksen merkkinä voidaan pitää sitä, kun koulunsa päättäviä juhlitaan ja useassa kodissa on järjestelty juhlia niin ylioppilas- kuin ammattikoulututkinnon suorittaneita. 24 Centerin väki

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.