lvi

LVI-työt, jotka voi tehdä itse

Kodeissa on lukuisia lvi-alaan liittyviä töitä tai ongelmia, joita jokainen ihminen voi ratkaista omin avuin. Aina ensimmäinen vaihtoehto ei ole tilata putkimiestä paikalle. Ratkaisemalla ongelman itse, säästää kaiken lisäksi pitkän pennin.

Yleisimpiin kodin ongelmiin kuuluu vuotava hajulukko. Ongelman ydin on usein asennuksessa sattunut virhe. Hajulukko tulee tällöin irroittaa ja varmistaa, että mikään ei ole vinossa ja tiiviste on oikein paikoillaan. On hyvä muistaa, että hajulukkoa irrotettaessa voi likavettä valua hieman. Tästä syystä onkin hyvä laittaa ämpäri hajulukon alle irroituksen ajaksi sotkun välttämiseksi.

Lämpöpatteri saattaa joskus tuntua paikoin kylmältä, lorista tai suhista. Nämä ovat signaaleja siitä, että patteri tulee ilmata. Ennen ilmausta sinun tulee varmistua siitä, että järjestelmässä on tarpeeksi painetta. Kytke tämän jälkeen kiertovesipumppu pois päältä. Käännä termostaatti kokonaan kiinni patterista ilmauksen ajaksi. Avaa ilmausruuvi varovasti vastapäivään kiertämällä. Ruuvia ei sovi avata liikaa, sillä jos se irtoaa, tulee patterista vettä kovalla paineella. Kun ilmantulo lakkaa, kierrä ilmausruuvi kiinni. Lopuksi voit kytkeä kiertovesipumpun taas päälle ja avata termostaatin. Muista laittaa varmuuden vuoksi pyyhkeitä patterin läheisyyteen ilmauksen ajaksi.

Lattiakaivon puhdistus on hyvä tehdä säännöllisesti, eikä se vaadi putkimiestä paikalle. Toimenpide on hyvä tehdä varsinkin, jos on lattiakaivo vetää hitaasti. Kaada ensin lattiakaivoon ämpärillä muutamia litroja vettä, jotta kaivossa oleva vesi vaihtuu. Näet myös, että kuinka hyvin kaivo vetää. Poista lattiakaivon kansi ja puhdista se hiustupoista ja liasta. Puhdista sen jälkeen kaivo ja sen seinämät irtoroskista ja liasta. Tähän voi käyttää astiaharjaa ja vahvaa emäksistä puhdistusainetta.

Jos yllättäviä ongelmia kuitenkin ilmenee näissä arjen askareissa, ota yhteys välittömästi 24 Centerin päivystysnumeroon 0100 2470 ja tilaa putkimies apuun tai voit myös jättää kiireettömän tarjouspyynnön. Putkimiehen tilaamisessa ei vahingon sattuessa kannata arastella, sillä vesivahingon kustannukset voivat nousta erittäin suuriksi. Vesi on siitä julma elementti, että jo pienikin määrä voi aiheuttaa huomattavaa tuhoa.

Ajankohtaisimmat blogit

Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.