lukon ja oven avaus

Lukon ja oven avaus nopeasti

Lukon avaus nopeasti ammattilaisen toimesta

Oletko joskus kadottanut avaimesi tai unohdanut ne väärään paikkaan? Näin voi tapahtua kenelle tahansa, ja tilanteeseen voi ja kannattaa varautua etukäteen. Lukkoihin liittyvät ongelmat ovat lähes aina päivystysluonteisia työtehtäviä lukkosepille, joten lukkosepän tilaamiseen uppoaa hetkessä tuntuva rahasumma. Tässä artikkelissa kerromme yleisimmistä lukkoihin liittyvistä ongelmatilanteista sekä tietysti siitä, miten voit varautua tällaisiin tilanteisiin jo etukäteen.

Lukon avaamisen yleisimmät syyt

Eräs yleisimmistä syistä lukkojen taakse jäämiseen on yksinkertaisesti se, että avaimet ovat unohtuneet joko sisälle kotiin tai muuten väärään paikkaan, kuten työpaikalle tai kaverin luokse. Tällaisia unohduksia sattuu sekä lapsille että aikuisille, ja kyseessä on melko yleinen ongelma. Toisinaan on mahdollista noutaa unohtunut avain, mutta aina se ei ole käytännön syistä mahdollista. Taloyhtiöissä huoltomies voi avata oven, mutta iltaisin ja viikonloppuisin heidänkään työnsä ei ole ilmaista.

Vastaava ongelmallinen tilanne syntyy, jos avain on kadonnut tai varastettu. Avaimen kadottaminen voi tulla todella kalliiksi, sillä koko talon avaimet saatetaan joutua sarjoittamaan uudelleen. Nykyaikaisissa sähkölukoissa kadonneen avaimen voi poistaa käytöstä ja hankkia tilalle uuden, mutta ilmaista sekään ei ole. On erittäin tärkeää, että suurissakin perheissä tiedetään, mikä avain kenelläkin on käytössä ja sovitaan vara-avaimiin liittyvistä käytännöistä yhdessä.

Jos avain katkeaa lukkoon, oven avaus ei onnistu siinäkään tapauksessa. Katkenneen avaimen poisto on parasta jättää ammattilaisille, jotta lukko ei vaurioidu poistoyrityksen seurauksena. Ympäri vuorokauden päivystäviä lukkofirmoja on, mutta ne eivät sijaitse välttämättä juuri kotisi lähellä. Tällaisessa tilanteessa joudut siis todennäköisesti odottelemaan apua tovin, ja etäisyys tuo tietysti myös lisähintaa palveluun.

Vältä kallis lukon avaus

Jokaisella ihmisellä tulisi olla kotiinsa vähintään yksi vara-avain. Vara-avainta ei kannata säilyttää kodin sisällä, sillä siellä se ei auta sellaisessa tilanteessa, jossa avaimet ovat kadonneet tai ne on varastettu. Vara-avaimen sijoittaminen kynnysmaton alle tai oven vieressä olevaan kukkaruukkuun on monille elokuvista tuttu ratkaisu, mutta todellisuudessa nämä piilopaikat ovat kovin helppoja myös kutsumattomille vieraille. Älä siis pitkäaikaisesti säilytä vara-avaintasi välittömästi ulko-ovesi ulkopuolella. Oven jättäminen lukitsematta ei ole sekään hyvä ratkaisu, vaikka ehkä Suomessakin maaseudulla saatetaan näin toimia vielä tänäkin päivänä.

Jos tiedät naapurisi viettävän melko paljon aikaa kotonaan, kannattaa yksi vara-avain antaa hänelle. Silloin apu on ainakin fyysisesti lähellä hädän hetkellä. Vara-avaimen voi antaa myös sukulaiselle tai ystävälle, mutta on tärkeää muistaa, että vara-avaimesta on eniten hyötyä silloin, kun se on helposti saatavilla oman avaimen kadottua.

Kotiavain ei ole suinkaan ainoa avain, jota ihmiset kantavat mukanaan. Kulkuneuvojen ja työpaikan avaimet ovat samalla tavoin arvokasta lastia, josta kannattaa pitää huolta. Auton vara-avain kannattaa pitää pääkäytössä olevasta avaimesta erillään ja sijoituspaikaksi sopii hyvin esimerkiksi kodin eteinen.

Ajankohtaisimmat blogit

Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.