vallisaari easy coffee

Lukkoseppä Vallisaaressa

Helsingin edustalla, Suomenlinnan ja Santahaminan syleilyssä, kohoaa Vallisaari. Sen rantakalliot ja monimuotoinen, rehevä ikiluonto kätkee sisäänsä tarinoita vuosisatojen takaa. Vanhat jalopuut ja lehtometsät ovat todistaneet vuosien saatossa niin taisteluja kuin keisarin vierailujakin. Tänään Vallisaari palvelee ihmisiä ja tarjoaa hengähdyspaikan, jossa voi kuulla historian kuisketta. 

Easy Coffee valmistaa Vallisaaressa ihmisille makuelämyksiä. Kolme persoonallista konttikahvilaa tarjoavat unohtumattoman kokemuksen: keittoruokia ja esimerkiksi versosalaattia voi nauttia paikassa, jossa yhdistyy menneisyys ja tulevaisuus. Keskelle entistä puolustuslinnaketta on rakennettu ihmisläheinen paikka, jossa ruoka ja luonto ovat valmiita ottamaan vastaan vierailijan. Konttikahvilat ovat nykyajan mukavuuksilla varustettuja palvelupisteitä, joita löytyy Vallisaaresta kolme: kaksi läheltä Torpedonlahtea ja yksi Luotsipihalta.

Kaiken toimiminen vaatii yhteistyötä. Kun kohteena on saari, pienetkin yksityiskohdat korostuvat. Tämä osoittautui todeksi tänä keväänä. Vallisaaressa järjestettiin viime kesänä Somark-festivaali. Juhlien sykkeessä yhden konttikahvilan avaimet olivat kadonneet, eikä niitä enää löytynyt. Ajankohta oli kriittinen: kesäkausi alkoi ja konttikahvila piti saada auki. Lisäksi sen sisällä oli kylmävitriini, jonka käyttöön saaminen oli tärkeää. Ensimmäinen soitto lukkosepälle ei tuottanut tulosta, kukaan ei ikinä vastannut. 

Googlehaku tarjosi 24 Centerin numeroa, josta vastattiin hätäkeskuksen luonteen mukaisesti heti. Asiakaspalvelijalle esitettiin työtarve ja välitettiin kuva kohteena olevasta lukosta. 24 Center toimitti tehtävän välittömästi yhteistyökumppaneilleen ja pian apu oli matkalla.

Työ ei ollut mikään perinteinen lukkosepän keikka. Pakettiauton sijasta kohteeseen matkustettiin JT-linen vesibussilla. Tavallisen asunnon tai liiketilan sijaan lukossa oleva ovi kuului kontille. Asuinlähiön sijaan ympäristönä toimi saari, joka huokui historian tarinoita. Tuloksena kontin ovi aukeni, kylmävitriini saatiin käyttöön ja kahvila avautui asiakkaille. Lukkoseppä hyppäsi vesibussiin ja matkusti mantereelle Suomenlahden kohistessa ympärillä. 

 

  

 

Ajankohtaisimmat blogit

Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.