lasi meni rikki

Lasi meni rikki

Oletko joutunut tilanteeseen jossa lasi on mennyt rikki?

Tällainen tilanne on aina harmillinen ja jopa vaarallinen. Lasin rikkoutumiseen saattaa olla monta syytä, mutta yleisimpiä syitä ovat vahinkotilanteet ja ilkivalta. Oli syy mikä tahansa, rikkoutunut lasi on syytä korjauttaa mahdollisimman pian.

Lasin korjaamista ei kannata lykätä sillä esim. julkisissa tiloissa, liikekiinteistöissä, kotona tai töissä rikkoutunut lasi voi aiheuttaa vaaratilanteen. Ensimmäiseksi kannattaa varoittaa muita rikkoutuneesta lasista, merkitä alue ja pyrkiä estämään kulku alueelle, kunnes rikkoutunut lasi on turvallisesti poistettu ja vaihdettu uuteen. Näin estetään lisävahinkojen syntyminen.

Rikkoutuneen lasin terävät sirpaleet ovat vahingollisia ihmisille ja eläimille. Etenkin julkisissa tiloissa rikkoutunut ikkuna voi aiheuttaa vaaraa, siksi kulku alueelle tulee estää siivouksen ajaksi tai ainakin minimoida tilan käyttö, jos kulun estäminen ei ole mahdollista. Saat eristettyä alueen nopeasti esim. tuoleilla ja pöydillä, kunnes alue on puhdistettu rikkoutuneesta lasista.

Lasin rikkoutumisesta syntyneiden irrallisten lasinsirujen lisäksi vaaraa aiheuttaa haljenneiden lasien putoamisvaara, joka syntyy kun osa lasista jää roikkumaan ikkunakarmiin kiinni. Lasin putoamisvaara on sitä suurempi, mitä suurempi lasielementti on.

Haljenneen ja rikkoutuneen lasin irrottaminen itse on usein vaarallista. Uusi lasi on joka tapauksessa vaihdettava rikkoutuneen tilalle, joten myös lasin poistaminen kannattaa jättää ammattilaiselle – samalla työ tulee tehtyä turvallisesti oikeilla välineillä ja suojaimilla.

Rikkoutuneesta lasista aiheutuvat vaaratilanteet voidaan välttää parhaiten soittamalla paikalle ammattitaitoinen lasinkorjaaja välittömästi vahingon satuttua.

Soita 24 Centerin päivystykseen 0100 2470 ja tilaa ammattilainen paikalle!

Ajankohtaisimmat blogit

sähköauton latausasema
Sähkömies

Sähköauton lataus

Latauspisteet kotona: Vaivaton tapa ladata sähköautoa Sähköautojen suosio on kasvussa, ja sitä myöten herää kysymys, missä autoaan voi ladata. Monet hyödyntävät kauppakeskusten latauspaikkoja ruokaostosten yhteydessä.

Lue lisää
Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää
sahkokiukaan-huolto
Kodin huoltaminen

Sähkökiukaan huolto

Vinkit sähkökiukaan huoltamiseen Sähkökiukaan huolto on tärkeää kiukaan käyttöiän maksimoiseksi.  Jokaisen saunan omistajan pn hyvä osata tehdä kiukaan huolto säännöllisin väliajoin. Sähkökiukaan vastukset ovat usein

Lue lisää
sähköauton latausasema
Sähkömies

Sähköauton lataus

Latauspisteet kotona: Vaivaton tapa ladata sähköautoa Sähköautojen suosio on kasvussa, ja sitä myöten herää kysymys, missä autoaan voi ladata. Monet hyödyntävät kauppakeskusten latauspaikkoja ruokaostosten yhteydessä.

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.