imuautopäivystys

Imuauton tilaaminen päivystysaikana

Imuautopalvelun päivystyskulujen säästäminen

Huolla viemärijärjestelmääsi säännöllisesti ja ehkäise tukoksen syntyminen viemärissä, niin säästyt imuauton tilaamiselta päivystysaikaan.

Viemäritukosten oireiluja ovat altaiden hidastunut tyhjentyminen vedestä, viemärin hajuhaitat ja oudot äänet viemärissä. Myös sokeritoukat ja banaanikärpäset voivat olla merkki siitä, että viemäreissä kaikki ei ole kunnossa tai kiinteistössä on kosteusongelmia.

Viemäritukos johtuu usein siitä, että viemäriin on kertynyt sinne kuulumatonta jätettä, joka estää viemärin toimimisen normaalilla tavalla. Tällaista jätettä voi olla esim. rasvat, ruuantähteet, hiukset ja mm. wc-raikastin sekä lasten lelut. Ylimääräinen jäte jää helposti kiinni viemärin mutkiin, mutta sitä voi kertyä ajan saatossa melkein mihin tahansa kohtaan viemärissä.

Viemäritukosten ehkäisemiseen kannattaa panostaa, että ei tarvitse tilata kallista loka-autopalvelua varsinkaan päivystysaikaan. Ehkäiset viemäritukosten syntymisen, kun huolehdit, että lavuaariin ei päädy sinne kuulumatonta jätettä ja huollat viemärisi säännöllisesti. Pidä siis huolta, että viemäriin ei pääse mitään ylimääräistä. Lääkejätteet tai maalit eivät myöskään kuulu viemäriin. Useat paikkakunnat tarjoavat vaarallisten jätteiden kierrätyspaikkoja.

Näitä ohjeita noudattamalla säästät imuauto päivystys kuluissa:

1. Älä heitä viemäriin mitään ylimääräistä

Esim. ruuantähteet, hiukset ja roskat eivät kuulu viemäriin.

2. Juoksuta kuumaa vettä viemäriin jokaisen käytön jälkeen

Kuuma vesi auttaa tukosten aiheuttajia menemään koko putkiston läpi sen sijaan, että ne jäisivät viemärin solmukohtiin tukkimaan viemäriä.

3. Tyhjennä ja pese viemärilaitteesi säännöllisesti

Tyhjennä ja pese hajulukot, lattiakaivot, rasvakaivot, likakaivot yms. heti, kun näyttää siltä että veden kuljetuskyky heikkenee.

4. Avaa pienet viemäritukokset heti

Avaa pienet viemäritukokset heti, kun näyttää siltä että veden kuljetuskyky heikkenee. Esim. WC-istuimen viemärin voi avata viemäripumpulla tai viemärinavausaineella.

5. Kuvauta viemärisi säännöllisesti.

Viemärin kunnosta ei voi päällisin puolin päätellä juuri mitään. Viemärikuvaus on hyvä ja edullinen tapa tarkastaa toistuvan viemäritukoksen syy ja viemärien yleinen kunto.

Viemäriongelmat voidaan yleensä ehkäistä, mutta viemärijärjestelmän kunto heikkenee ajansaatossa ja jätettä kertyy putkistoon normaalissa käytössä. Viemärin eri komponenttien mm. rasvakaivon, likakaivon ja erottimien säännöllinen tyhjennys imuautolla pitää viemärijärjestelmän kunnossa. Säännöllinen ennakkohuolto tulee myös edullisemmaksi kuin kaivon ylitäytön aiheuttama kiiretyö. Ennakkohuollosta saatava taloudellinen hyöty voi olla tuhansia euroja.

Soita meille 0100 2470, kun tarvitset ennakkohuoltoa tai apua välittömästi. 24 Centeriltä saat myös vuosisopimuksen taloyhtiöön, liikekiinteistöön tai teollisuuskiinteistöön.

Ajankohtaisimmat blogit

Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.