ilmalämpöpumppu kustannukset

Ilmalämpöpumpun kustannukset

Nyt on sopiva aika suunnitella ilmalämpöpumpun tai muun jäähdytyslaitteen ostamista, jotta asuinolosuhteet olisivat optimaalisemmat tulevana kesänä. Hanki ilmalämpöpumppu parantamaan asunnon käyttömukavuutta. Ilmalämpöpumpun hankkimisesta on muutakin hyötyä kuin jäähdytys, sitä käyttämällä pystytään esim. pienentämään kodin lämmitykseen kuluvan energian määrää talvella. Käytännössä pumpusta saadaan suurin ilo irti sähkölämmitteisessä omakotitalossa tai rivitaloasunnossa, joissa energian hinta on suurin.

Kesä on taas tulossa ja monet varmasti muistavat edellisten kesien hellejaksot varsinkin, jos omassa talossa tai asunnossa ei ole jäähdytystä. On saanut hikoilla ja pyöriä illalla sängyssä, kun uni ei ole tullut kun on ollut ihan liian kuuma.

24 Centeristä saat ilmalämpöpumpun ja asennuksen jopa samana päivänä. Ilmalämpöpumpun hinta asennuksineen riippuu kohteesta. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että alle 150 neliön asuntoon hyvän lämmitys- ja jäähdytys käyttöön tarkoitetun laitteen hinta on noin 2000 – 4000 € asennettuna. Hinta riippuu myös siitä, sisältyykö pakettiin ensimmäinen huolto ja kuinka pitkä takuu on. Nykytekniikalla varustettu ilmalämpöpumppu kuluttaa viilennyskäytössä sähköä vuorokaudessa noin 0,5-1 euron verran, eli kahden kuukauden jatkuvasta 24h/vrk viilennyskäytöstä maksat noin 30-60 euroa, riippuen miten lämmin kesä on. Ei kovin paljoa miellyttävästä lämpötilasta ja hyvin nukutuista öistä.

Hankintaohjeita:

 • Hanki ilmalämpöpumppu asennettuna.
 • Tee kirjallinen sopimus.
 • Vaadi takuu rikkoutumisia sekä huoltoa varten.
 • Vaadi asentajalta käyttöönottopöytäkirja, käyttöönotto–opastus pumpulle ja järjestelmälle osana talosi lämmitysjärjestelmää.
 • Käy läpi myös laitteen suodatusominaisuudet, niiden huollon tarve ja ohjeet sekä jäähdytyksen toiminta ja energiankulutus.
 • Varmista pumpun asentajan pätevyys, pumpun saa asentaa vain sellainen asentaja tai yritys, jolla on kylmäainepätevyys ja sähköpätevyys.
 • Valitse luotettava myyjä.
 • Tarkempia ohjeita ilmalämpöpumpun hankinnasta saat esimerkiksi Kuluttajaviraston osto-oppaasta (linkki).

Huomioi ilmalämpöpumpun asennuksessa ainakin seuraavat asiat:

 • Taloyhtiöltä tarvitaan lupa laitteen asentamiseen ja laitteen saa asentaa vain luvat omaava
  asennusliike.
 • Laitteen hankkimisesta ja asentamisesta on hyvä tehdä kirjallinen sopimus asunto-osakeyhtiön ja osakkeenomistajan välille.
 • Sopimuksessa on hyvä sopia vastuut ja säännöt laitteen asentamisesta, käytöstä, kunnossapidosta.
 • Ulkoyksikkö asennetaan tärinävaimennetulle parvekeasennusjalustalle parvekkeelle parvekekaiteen alapuolelle siten, että ulkoyksikkö ei ole näkyvillä.
 • Kondenssivedet johdetaan huoneiston sisäpuoliseen viemäröintiin tai parvekkeen vedenpoistoputkeen.
 • Naapureille ei saa syntyä äänihaittaa. Ulkoyksikkö saa tuottaa ääntä enintään 45 dB
 • Huomioi, että ulkoyksikössä muodostuu kondenssivettä lämmityskäytössä. Vettä voi tulla välillä runsaastikin ja yksikön puhaltama ilma voi olla hyvinkin viileätä.

Ajankohtaisimmat blogit

sähköauton latausasema
Sähkömies

Sähköauton lataus

Latauspisteet kotona: Vaivaton tapa ladata sähköautoa Sähköautojen suosio on kasvussa, ja sitä myöten herää kysymys, missä autoaan voi ladata. Monet hyödyntävät kauppakeskusten latauspaikkoja ruokaostosten yhteydessä.

Lue lisää
Kodin-yleisimmat-sahkosyopot
Kodin huoltaminen

Kodin yleisimmät sähkösyöpöt

Miten säästää sähkönkulutuksessa?  Moni meistä on jo on tottunut sammutteleman turhia valoja tai harventanut saunomista, jotta sähkölasku ei pomppaisi liian suureksi, mutta kodin todelliset sähkösyöpöt

Lue lisää
sahkokiukaan-huolto
Kodin huoltaminen

Sähkökiukaan huolto

Vinkit sähkökiukaan huoltamiseen Sähkökiukaan huolto on tärkeää kiukaan käyttöiän maksimoiseksi.  Jokaisen saunan omistajan pn hyvä osata tehdä kiukaan huolto säännöllisin väliajoin. Sähkökiukaan vastukset ovat usein

Lue lisää
sähköauton latausasema
Sähkömies

Sähköauton lataus

Latauspisteet kotona: Vaivaton tapa ladata sähköautoa Sähköautojen suosio on kasvussa, ja sitä myöten herää kysymys, missä autoaan voi ladata. Monet hyödyntävät kauppakeskusten latauspaikkoja ruokaostosten yhteydessä.

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.