ikkunan lasi rikki

Ikkunan lasi rikki

Ikkunan lasi rikkoutui – Mitä tehdä seuraavaksi?

Menikö lasi rikki? Useimmat kodin ongelmat ja vauriot on helppo korjata itse, mutta kun lasi rikkoutuu, tarvitaan usein ammattiapua paikalle.

Rikkoutunut lasi voi aiheuttaa vaaratilanteita, jotka on vältettävissä toimimalla oikein. Tärkeintä on estää lisävahinkojen syntyminen muita varoittamalla sekä estämällä ihmisten pääsy rikkoutuneen lasin lähelle. Rikkoutuneesta lasista aiheutuvat vaaratilanteet voidaan välttää tehokkaimmin soittamalla paikalle ammattitaitoinen lasitusliike.

Rikkoutuneen lasin terävät kulmat ovat vahingollisia niin eläimille kuin ihmisillekin. Kulku alueelle tulisi estää siivouksen ajaksi tai ainakin pyrkiä minimoimaan tilan käyttö, jos kulun estäminen ei ole mahdollista.

Lasin rikkoutumisen toteaminen ja siitä ilmoittaminen

Jos asut taloyhtiössä, kannattaa sinun viipymättä ilmoittaa vahingosta taloyhtiön edustajalle eli isännöitsijälle tai huoltoyhtiöön. Taloyhtiön edustaja tulee toteamaan vahingon ja näin selviää myös että, kenen maksettavaksi lasin korjaus lankeaa. Usein kuitenkin lasin korjauksen maksaa asukas, lukuunottamatta ikkunan ulointa lasia, jonka taloyhtiön vakuutus voi korvata.

Asukkaan omaan vakuutusyhtiöön kannattaa tapaturman jälkeen olla myös heti yhteydessä, sillä vakuutus voi korvata odottamattomat ja äkilliset lasivahingot. Vakuutusyhtiön korvauspäätöstä ei kuitenkaan kannata jäädä odottelemaan vaan lasi tulee korjauttaa viipymättä.

Vahingon satuttua ota yhteys vakuutusyhtiöösi ja selvitä, kattaako kotivakuutuksesi vahingon korjauskuluja. Toimita vakuutusyhtiölle tarvittavat tiedot vahingosta eli tee vahinkoilmoitus esimerkiksi vakuutusyhtiön nettisivuilla. Maksa korjauskulut ensi vaiheessa itse. Jos ne korvataan kotivakuutuksesta, saat rahat ennen pitkää vakuutuskorvauksena tilillesi.

Sovi korjauksesta aina asiansa osaavan urakoitsijan kanssa. Tee pienestäkin korjauksesta kirjallinen sopimus aikatauluineen ja pyydä eritelty kustannusarvio. Tilaamalla lasin korjaajan paikalle 24 Centerin kautta voit olla varma siitä, että paikalle saapuu luotettavan lasitusliikkeen ammattimies ja aina sovittuun aikaan. Ota yhteyttä 24 Centerin päivystysnumeroon 0100 2470 ja tiedustele lisää tai jätä tarjouspyyntö.

Ajankohtaisimmat blogit

Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.