hyvää isänpäivää

Hyvää isänpäivää!

Maailmalla isänpäivällä on yli 100-vuotiaat juuret. Juhlapäivä on lähtöisin Yhdysvalloista, jossa sitä vietettiin ensimmäisen kerran Länsi-Virginiassa 5. heinäkuuta vuonna 1908. Sen jälkeen päivää ei vietetty pitkään aikaan missään, kunnes vuonna 1924 Yhdysvaltojen presidentti teki päätöksen, että isänpäivä on virallinen juhlapäivä. Tämän jälkeen isänpäivän vietto alkoi levitä hiljalleen ympäri maailmaa. Pohjoismaissa isänpäivää vietettiin ensimmäisen kerran ruotsalaisten kauppiaiden ehdotuksesta 1940-luvun lopulla. Suomessa päivä alkoi olla vasta 1970-luvulla yleisesti ihmisten tiedossa. Isänpäivä ei ole virallinen pyhäpäivä Suomessa, vaikka onkin liputuspäivä. Liputuspäivä isänpäivästä tuli vasta 14.3.2019, jolloin valtioneuvosto hyväksyi muutoksen liputusasetukseen lisäten isänpäivän viralliseksi liputuspäiväksi. Isänpäivää vietetään Suomessa aina marraskuun toisena sunnuntaina.

Isänpäivää 2019 vuonna vietetään Suomessa sunnuntaina 10.11.2019. Isänpäivän liputus tapahtuu kello 8 – auringonlasku (Helsinki noin 16 … Utsjoki noin 14.20) välillä. Kellonajat perustuvat liputusasetukseen ja sisäministeriön kanssa käytyihin keskusteluihin. Yksityinen kansalainen voi joustaa liputusajoista esim. työajoista johtuen. Ystävällisten kiinteistönhoitajien toimesta Isänpäivänä lippu nousee jokaisessa kiinteistössä, taloyhtiössä, liikekiinteistössä, julkisessa kiinteistössä, koulussa ja päiväkodissa isien kunniaksi ja muistoksi.

Isänpäivää vietetään nimensä mukaisesti kaikkien isien kunniaksi ja muistoksi. Päivän tarkoitus on lähentää isän ja lapsien välejä sekä korostaa isän merkitystä perheen arjessa. Lapsille on todella tärkeää, että silloin kun he ovat pieniä isä on paljon heidän kanssaan ja tekee yhdessä heidän kanssaan paljon kaikenlaista. Isä on monelle lapselle ja etenkin pojalle se tärkein malli ja esikuva monessa asiassa. Haluathan isänä olla näyttämässä lapsillesi hyvää esikuvaa ja antaa omaa aikaasi töistä sekä muusta kiireestä lapsillesi.

Me 24 Centerillä kiitämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme. Olette mahdollistaneet palveluiden tarjonnan ja ihmisten auttamisen taloteknisissä asioissa jo tuhansissa kohteissa sekä perheissä tämänkin vuoden aikana. Pelastaneet monen ihmisen arjen ja juhlan. Olkoon tämä päivä kunniaksi ja muistoksi kaikille isille, putkimiehille, sähkömiehille, lukkosepille, imuauton kuljettajille, kylmälaiteasentajille, lasittajille, automaatioasentajille ja erikoissiivoojille sekä kaikille muille talotekniikka-ammattilaisille. Muistakaa myös viettää aikaa lastenne ja vaimonne kanssa. Usein arjen pienet yhteiset lepohetket ja ilot ovat niitä parhaimpia, jotka jäävät mieleen vielä pitkäksi aikaa. Kiitos kaikesta avusta!

Eläköön sinä suomalainen mies! Kiitos kun olet olemassa. Hukassa olisimme ilman sinua. Sinä vakaa, totinen, tuttu ja turvallinen kuin kotimetsä.

Ei ole suurempaa rakkauden valaa kuin se, että lapsesi sua halaa ja se, että pienessä sydämessä sinulle juuri on varattu paikka niin valtavan suuri.

Mistä on meidän iskä tehty? No öljyläikistä ja remppahaalareista kai, sekä mersuista ja moottoripyöristä kyllä vain! Meidän iskä on tehty salmiakista ja saunasta, suurista tunteista ja halauksista!

Ajankohtaisimmat blogit

Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää
Turvallista joulua
Kodin huoltaminen

TOP 3 keinoa taloteknisesti turvalliseen jouluun

Joulu on täällä! Taloteknisesti vuodenaika on yksi kiireisimmistä, kun kotona siivotaan, tehdään mahdollisesti suurempia puhdistustöitä ja keittiössä valmistellaan toinen toistaan herkullisempia ruokia. Kotitöiden pyörteissä saattaa

Lue lisää
Säästämällä sähköä säästät kodin talouden menoissa.
Kodin huoltaminen

10 tapaa säästää sähköä

Vuoden kovimman sähkönkulutuksen aika on täällä, ja monet muistavat viime talven piikit sähkölaskuissa. Kannustamme jatkamaan edelleen sähkön säästämistä, sillä pienillä teoilla on iso vaikutus sekä

Lue lisää

Saat 10€ arvoisen alennuskoodin tilaamalla uutiskirjeen!

Tilaamalla uutiskirjeen saat 10 euron arvoisen edun tilauksen yhteydessä.