Usein kysyttyä

24 Center

Mikä on 24 Center?

24 Center on talotekniikan päivystyskeskus, joka tarjoaa laadukkaan palvelun taloteknisiin ongelmiin ajasta ja paikasta riippumatta. Asiakas saa avun yhdellä soitolla niin kiireellisiin hätätapauksiin kuin kiireettömiin arkitöihin.

Missä 24 Center sijaitsee?

24 Centerin toimipiste sijaitsee Vantaalla osoitteessa Robert Huberintie 3. Yhdestä toimipisteestä käsin 24 Center palvelee koko Suomea taloteknisissä ongelmissa.

Mikä on 24 Centerin rooli?

24 Center järjestää asiakkaan tilaaman työn sille talotekniikan ammattilaiselle, joka pääsee juuri asiakkaan haluamana ajankohtana paikalle.

Mistä töistä saa tehdä kotitalousvähennyksen?

Voit tehdä kotitalousvähennyksen asunnossasi tai vapaa-ajan asunnossasi tehtävistä kunnossapito- ja perusparannustöistä. Näitä ovat esimerkiksi keittiön, kylpyhuoneen, muiden huoneiden tai omakotitalon saunan remontit. Omakotitalon sähkö-, putki-, ja kaapelityöt kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin, kuten myös esimerkiksi ulkorakennuksen maalaus tai turvalukon asennus. Tarkempaa tietoa löydät verottajan sivuilta, jonne on listattu erilaisia töitä sen mukaan, kuuluvatko ne vähennyksen piiriin vai eivät: kotitalousvähennys

Mikä on kotitalousvähennyksen enimmäismäärä?

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on vuonna 2021 2250 euroa henkilöltä. Kotitalousvähennys koskee vain työn osuutta. 40% työn osuudesta on vähennyskelpoista. Kun yrityksen laskulla on työn osuutta 5875 euroa, saat maksimivähennyksen.

Korvaako vakuutus työstä aiheutuvia kuluja?

Tyypillisiä vahinkoja, joita kotivakuutus korvaa ovat putkiston tai siihen kytkettyjen laitteiden rikkoutumisesta aiheutuneet vesivahingot sekä palo-, savu- ja nokivahingot. Korvauksen määrään vesivahingoissa vaikuttaa rikkoutuneen laitteen tai putkiston ikä.

Putkimies

Kuinka paljon putkimies maksaa?

Putkimiehen arvonlisäverollisen hintahaitari on noin 50-100 €/h. Matkakuluista veloitetaan 0,4-1 €/km. Jotkut yritykset käyttävät kiinteää huoltoautokorvausta. Tuntiveloitus alkaa tavallisesti jo putkimiehen lähdettyä kohteeseen. Lisäksi erikseen veloitetaan käytetyt materiaalit hinnaston mukaan.

24 Centerillä putkimies maksaa kiireettömissä töissä alkaen 60 €/h. Arkena klo 07-15 hinta on 99 €/h (min. 2h). Päivystystyö on 198 €/h (min. 2h) ja pyhätyö 248 €/h (min. 2h). Arkena veloitetaan huoltoautokorvaus 69 € ja päivystys- ja pyhätöissä hälytyslisä 267 €, joka sisältää huoltoautokorvauksen. Materiaalit veloitetaan tukun OVH-hinnoilla. Mahdolliset erikoistyökalut veloitetaan erikseen.

Mitä tehdä, jos wc ei vedä?

Mikäli wc-pönttö on tukossa, kannattaa paikalle tilata putkimies lisävahinkojen estämiseksi. Jos tukos ei ole syvällä ja talon muut viemärit vetävät, voi putkimiehen rassi ja muu välineistö riittää tukoksen avaamiseksi.

Mitä tehdä, jos lattiakaivo on tukossa?

Jos lattiakaivo ei vedä kunnolla ja vesi alkaa nousta lattiakaivosta, on syytä tilata paikalle ammattilainen. Jos tukos on syvällä, ei putkimiehen välineistö välttämättä riitä, vaan paikalle tarvitaan imuauto.

Mitä putkitöitä vakuutus korvaa?

Vakuutus korvaa yleensä putkiston tai siihen kytkettyjen laitteiden rikkoutumisesta johtuvan vesivahingon korjaamisen. Korvauksen määrään vaikuttaa rikkoutuneen putkiston tai laitteen ikä.

Mitä tehdä, jos vesiputket ovat jäätyneet?

Jos talosi tai vapaa-ajan asuntosi vesijohdot ovat päässeet jäätymään, tulee paikalle tilata kiireellisesti putkimies sulattamaan vesijohdot. Jos putkia yrittää itse sulattaa tai odottaa ilman lämpenemistä, vaarana on, että putkien sisällä oleva jää rikkoo putken lämpölaajenemisen vuoksi aiheuttaen vesivahingon. Alan ammattilainen osaa sulattaa putket hallitusti ja turvallisesti, sekä tarkastaa ja korjata mahdollisesti syntyneet vauriot.

Sähkömies

Milloin tarvitaan sähkömies paikalle?

Kuinka paljon sähkömies maksaa

Sähkömiehen tuntiveloitus vaihtelee 50 ja 100 euron välillä. Matkakuluina veloitetaan kilometrikorvaus 0,4-1 €. Jotkut yritykset veloittavat kiinteän huoltoautokorvauksen matkakuluna. Lisäksi asiakkaalta veloitetaan työhön käytetyt tarvikkeet.

24 Centerillä sähkömies maksaa kiireettömissä töissä alkaen 60 €/h. Arkena klo 07-15 hinta on 99 €/h (min. 2h). Päivystystyö on 198 €/h (min. 2h) ja pyhätyö 248 €/h (min. 2h). Arkena veloitetaan huoltoautokorvaus 69 € ja päivystys- ja pyhätöissä hälytyslisä 267 €, joka sisältää huoltoautokorvauksen. Materiaalit veloitetaan tukun OVH-hinnoilla. Mahdolliset erikoistyökalut veloitetaan erikseen.

Mitä sähkötöitä voi tehdä itse?

Voiko sulakkeet vaihtaa itse?

Normaalin vanhanmallisen tulppasulakkeen voi vaihtaa itse sähköturvallisuusohjeita noudattaen. Sulakkeen vaihtaminen on kuitenkin hengenvaarallista, mikäli vaihtotyö tehdään ilman kunnollista osaamista. Keskukseen kiinteästi asennetun automaattisulakkeen vaihtaminen on sen sijaan aina ammattilaisen työtä.

Mitä sähkötöitä vakuutus korvaa?

Lukkoseppä

Kuinka nopeasti lukkoseppä tulee paikalle?

24 Centeriltä saat lukkosepän paikalle jopa 15 minuutissa. Yleensä asiakkaat saavat avun 30-60 minuutin sisällä soitosta.

Kuinka paljon oven avaus maksaa?

24 Centeriltä tilattu oven avaustyö maksaa yleensä arkityönä noin 267 € + materiaalit. Arvio sisältää kaksi tuntia työtä (198€) ja huoltoautokorvauksen (69€).

Kuinka paljon lukkoseppä maksaa?

Lukkosepän veloitus arkipäivänä on noin 60-100 €/h. Lisäksi tulee matkaveloitus kilometrien mukaan, noin 0,4-1€/km. Jotkut yritykset velottavat matkasta kiinteän huoltoautokorvauksen. Tämän lisäksi asiakkaalta veloitetaan käytetyt tarvikkeet ja materiaalit.

24 Centerillä lukkoseppä maksaa arkena klo 08-16 99 €/h (min. 2h). Matkakuluna on huoltoautokorvaus 69 € ja tämän lisäksi mahdolliset tarvikkeet tukun OVH-hinnoin. Päivystysaikana tuntiveloitus on 198 €/h (min. 2h).

Kuinka paljon sarjoitus maksaa?

Yhden lukon sarjoitus arkityönä 24 Centeriltä tilattuna maksaa:
Ei-kiireellisenä alkaen noin 270 € (työ 2 x 60 €, huoltoautokorvaus 69 € ja tarvikkeet noin 80 €). Normaalityönä hinta on noin 350 € (työ 2 x 99 €, huoltoautokorvaus 69 € ja tarvikkeet noin 80 €).

Mitä lukkotöitä vakuutus korvaa?

Ilkivaltatila- ja varkaustilanteissa vakuutus korvaa rikottujen lukkojen uusimisen.

Imuauto

Milloin viemärin avaukseen tarvitaan imuauto ja milloin putkimies?

Kun viemärin tukos on paikallinen ja lähellä pintaa, esimerkiksi wc-pönttöön tiedetään menneen jotain sinne kuulumatonta, saa putkimies todennäköisesti välineillään tukoksen auki. Jos tukos vaikuttaa järeämmältä, esimerkiksi vesi nousee monesta eri lattiakaivosta, on paikalle järkevää tilata imuauto. Imuauto suorittaa painehuuhtelun, jolla tukos aukeaa ja viemäri puhdistuu kokonaisuudessaan.

Mitä imuauto maksaa?

Imuauton arvonlisäverolliset hinnat ovat n. 140-200 €/h. Imuauton hinta sisältää tavallisesti matkakulut. Jos työ vaatii 2 asentajaa, veloitetaan yleensä toisen asentajan työ. Imuauton veloitukseen kuuluu jätemaksu tilanteissa, joissa jätettä on imetty ja kuljetettu käsittelylaitokselle.

24 Centerillä imuauto maksaa arkena klo 07-15 199 €/h (min. 2h). Muulloin eli päivystysaikana imuauton veloitus on 299 €/h (min. 2,5h). Mahdolliset jätteenkäsittelymaksut veloitetaan erikseen.

Milloin viemäri pitää kuvata?

Viemärin kuvaus on tarpeellista tehdä silloin kun viemärin toiminnassa ilmenee ongelmia. Jos se pulputtaa, vetää huonosti tai vesi nousee lavuaariin, on kuvaus syytä suorittaa, jotta nähdään onko viemäri hyvässä kunnossa.

Suurtehoimurointi

Mitä töitä suurtehoimurilla voidaan tehdä?

Tyypillisimpiin suurtehoimurin töihin kuuluu esimerkiksi ylä- tai alapohjan vanhojen eristeiden, esimerkiksi purujen poisto ja kuljetus jätteenkäsittelylaitokselle.

Kylmälaite

Miksi ilmalämpöpumppu ei toimi?

Yleisin syy ilmalämpöpumpun toimimattomuudelle löytyy kylmäaineesta. Kylmäaine on joko loppu tai vuotanut pois. Tämä oireilee siten, että koje ei puhalla kuumaa eikä kylmää. Puhaltimen viat ovat myös yleisiä, jos puhallin pitää kovaa ja epämiellyttävää ääntä, on puhallinmoottorissa todennäköisesti vika. Jos ilmalämpöpumppu ei reagoi ollenkaan, se ei luultavasti saa sähköä.

Miksi ilmalämpöpumpun sisäyksikkö tiputtaa vettä?

Jäähdytystoiminnassa kertyvän kondessiveden poistoputki on todennäköisesti mennyt tukkoon pölystä tai muusta liasta.

Miksi ilmalämpöpumpun puhaltama ilma haisee pahalle?

Jos sisäyksikön suodattimet eivät ole puhtaat, voi pumpun puhaltama ilma alkaa haisemaan. Jos suodattimien puhdistuskaan ei auta, on paikalle syytä tilata ammattilainen puhdistamaan koko sisäyksikön.

Mikä on jääkaapin käyttöikä?

Jääkaappien käyttöiät vaihtelevat noin 2-3:sta vuodesta aina yli kymmeneen vuoteen. EU:n lainsäädännössä on taattu kuluttajan oikeus kahden vuoden takuuseen, jolloin asiakas on oikeutettu saamaan korjauksen, korvaavan laitteen tai rahat takaisin myyjältä. Ostettaessa kalliimpi tuote, voidaan odottaa sen kestävän pidempään. Kalliimman laitteen hajotessa esimerkiksi 4 vuoden jälkeen, voi kuluttaja olla oikeutettu korvauksiin. Kuitenkaan yli viiden vuoden jälkeen ei myyjään kannata enää olla yhteydessä.

Lasi

Saako lasin kuntoon keskellä yötä?

Jos lasi menee rikki esimerkiksi yöllä, tulee lasipäivystäjä ainoastaan paikkaamaan aukon sekä ottamaan mitat uutta lasia varten. Uusi lasi asennetaan arkityönä myöhemmin.

Mitä lasitöitä vakuutus korvaa?

Vakuutus korvaa rikotun lasin korjauksen ilkivalta- ja varkaustilanteissa.

Korvaako vakuutus vahingossa rikkoutuneen ikkunan?

Kotivakuutus korvaa vahingossa rikotun ikkunan, jos ikkunan rikkoutuminen johtuu äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta syystä. Jos asut taloyhtiössä, ikkunan uloimman lasin rikkoutuminen korvataan taloyhtiön vakuutuksesta.