Kylinstallatör Vasa

Kom dit när du vill

Det räcker med ett samtal. Kylinstallatör Vasa alltid till din tjänst. Vi är din enda entreprenör, du kommer att betjänas av en lokal kylinstallatör.

0,99 €/min + pvm eller mpm

Kyltjänster 24/7

Smälter din frysta mat eller behöver du snabb nedkylning av dina lokaler? Våra jourhavande kyltekniker är redo att hjälpa dig med alla dina kylproblem, från byte av köldmedium till årliga underhållskontrakt.

Installationsarbete

Felsökning

Rättelser

Arbete med kylning

Nödläge för kylning

Restauranger och matsalar

Butiker och anläggningar

Kylning av lokaler

Jordvärmepumpar

Värmepumpar med luftkälla

Frysar för hemmabruk

Kylskåp för hushållsbruk

Är kylningen trasig?

Installation av kylutrustning ska endast utföras av en registrerad yrkesman, så det är alltid bäst att lämna även mindre arbeten till en kylinstallatör. Oavsett om du är privatperson eller företagare kan du anlita en kylinstallatör som hjälper dig med dina kylarbeten. Om kylan går sönder ska du inte försöka fixa det själv, eftersom det kan vara livshotande! Genom att reagera på problemet omedelbart och ringa vår akutservice sparar du tid och ansträngning. Kom ihåg att du kan kräva tillbaka din andel av arbetet som ett hushållsavdrag.

Titta på videon

Hitta en kompetent kylinstallatör i Vasaområdet

Vasa och det omgivande området har mycket att erbjuda, så var försiktig när du väljer en professionell - du måste vara kvalificerad för att utföra kylarbete. När du behöver en kylinstallatör i Vasaområdet kan du kontakta 24 Center direkt på 01002470. En lokal kylinstallatör känner till området du bor i och, helst, även byggnadsbeståndet, kan hitta dig snabbt och få jobbet gjort på nolltid.

Fokus på kvalitet och hållbarhet

Man får sällan bra saker för en billig penning. En kvalificerad kylinstallatör kan göra jobbet ordentligt och rätt första gången. Om kylan går sönder är tiden aldrig bortkastad och det är viktigt att snabbt hitta en kompetent kylinstallatör. Det är därför det lönar sig att välja en kvalificerad kylinstallatör som kan få jobbet gjort på ett tillförlitligt och professionellt sätt. Allt som krävs är ett samtal så skickar vi en tekniker till platsen.

0,99 €/min + pvm eller mpm

Vi är med dig från början till slut

Är det frustrerande att behöva kontakta flera installatörer bara för att få reda på att entreprenören inte kan ta på sig fler jobb?


Kontakt och beställning


 

Efter beställningen får du en länk till spårningssidan

Vår partner accepterar uppdraget och kommer att kontakta dig

 


 

Vår partner rapporterar information i realtid om hur arbetet fortskrider


Fakturering och återkoppling

Kontakt och beställning

Du kommer att få en orderbekräftelse och en länk till spårningssidan

Din partner tackar ja till jobbet och kontaktar dig

Vår app ger dig information i realtid om hur ditt arbete fortskrider

Fakturering och återkoppling

Prissättning

Kylskåp

 

90 €/h

 

Veckodagar 7.00-15.00
(minst 3 vardagar)

 

110 €/h

 

Veckodagar 7.00-15.00

 

210 €/h

(minst 2 timmar)

Vardagar 15.00-07.00
Lördagar kl. 7.00-18.00

 

250 €/h

(minst 2 timmar)

Helig

Prissättning enligt tid

På 24 Center bestäms priset av tid, arbetets omfattning och mängden material som används. I de flesta områden prissätts tjänsterna som veckodagsarbete mån-fre 07-15, medan arbete under andra tider i allmänhet är jourarbete. För branschspecifika, aktuella priser, vänligen kontakta även vår kundtjänst. Priserna bekräftas alltid av kunden innan arbetet utförs.

*) I arbetskomponenten ingår även tid för resor och stödaktiviteter (t.ex. besök hos grossister och avfallsinsamlingsplatser). Minimifakturering per timme som ska beaktas. Lägsta timtaxa enligt allmän praxis inom sektorn. I de flesta sektorer är den lägsta timkostnaden 2 timmar. Timdebitering sker per installatör. Vissa jobb kan kräva mer än en montör (t.ex. tungt arbete).

Inkomna order

Demontering av luftvärmepump

En morgon handlade det om att demontera kundens luftvärmepump. Det var förstås ingen omedelbar brådska, men kunden ville ha det gjort inom samma vecka. Den exakta tiden spelade ingen roll för kunden, så länge installatören meddelade detta innan han kom.

Reparation av fel på kylanläggningen

24 Centers larmcentral fick ett samtal kl. 12.02 en varm torsdagseftermiddag i juli från en kund i nöd. Husets luftvärmepump av märket Mitsubishi hade gått sönder och vägrade kyla luften längre. Kunden var mycket orolig, eftersom värmen påverkade deras lilla barn under 1 år mest. Kunden sa att de redan hade ringt till många ställen, men överallt hade de fått höra att köerna var minst 2 veckor. Hjälp behövdes snabbt.

Vad säger folk om våra tjänster?

Det här är vad kunderna tycker om våra tjänster:

Lämna en kontaktförfrågan!

Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

Önskad kontaktmetod:

Kylinstallatör 24/7

En jourhavande kylinstallatör är tillgänglig dygnet runt med kort varsel och alltid redo att arbeta för dig. Du kommer alltid att betjänas av en lokal kylinstallatör!

24center Karta över Finland


Vanliga frågor om 24 Center

24 Center är en jourcentral för fastighetsservice som erbjuder högkvalitativ service för fastighetstekniska problem oavsett tid och plats. Kunderna kan få hjälp med ett enda samtal för både akuta nödsituationer och icke-brådskande dagligt arbete.

24 Center ligger i Vanda, Finland, på Robert Huberintie 3. Från ett och samma kontor betjänar 24 Center hela Finland när det gäller problem inom byggnadsteknik. Förutom i Finland är 24 Center verksamt i Sverige och Norge. 24 Center är ett 100 % finskt företag och en serviceinnovation.

24 Center ser till att det arbete som kunden beställt utförs av en byggnadsarbetare som kan vara på plats vid den tidpunkt som kunden önskar.

Du kan ansöka om hushållsavdrag för underhålls- och renoveringsarbeten i din bostad eller fritidsbostad. Det kan till exempel vara renovering av kök, badrum, andra rum eller bastun i ett småhus. Även el-, vvs- och kabelarbeten i en villa omfattas av hushållsavdraget, liksom t.ex. målning av uthus eller installation av säkerhetslås. För mer information se Skatteverkets hemsida där de olika typerna av arbeten listas beroende på om de omfattas av avdraget eller inte: hushållsavdrag

Det maximala hushållsavdraget år 2023 kommer att vara 2 250 euro per person. Hushållsavdraget gäller endast arbetsinsatsen. 40 % av arbetsinsatsen är avdragsgill. När företagsfakturan har en arbetskomponent på 5875 euro får du maximalt avdrag.

Typiska skador som ersätts av hemförsäkringen är vattenskador till följd av rör- eller apparatbrott samt brand-, rök- och sotskador. Ersättningsbeloppet för vattenskador påverkas av hur gammal den trasiga apparaten eller rörledningen är.

Ring mig i alla fall. 24 Centers kundtjänstmedarbetare har en önskan om att hjälpa kunderna när de behöver det. Ett samtal kostar 0,99 €/min + pvm eller mpm, men många problem kan lösas hemma med hjälp av tips baserade på våra kundtjänstmedarbetares erfarenheter.

24 Center betjänar även icke-brådskande beställningar. Arbeten som beställs minst tre arbetsdagar i förväg har också ett lägre timpris. Du kan själv göra beställningen via onlinebeställning på vår webbplats 24center.fi/verkkotilaus


5 viktiga tips för kylarbete

Timpriset för en kylmontör varierar mellan 50 och 120 euro. Resekostnader debiteras med mellan 0,4 och 1 euro per kilometer. Vissa företag tar ut ett schablonbelopp för tjänstebil som resekostnad. Kunden debiteras också för det material som används för arbetet.

På 24 Center betalar en kylmontör från 90 €/h för lugnt arbete. På vardagar mellan kl. 07.00 och 15.00 är priset 110 €/h. Jourarbete kostar 210 €/h (min. 2 timmar) och semesterarbete 250 €/h (min. 2 timmar). På vardagar debiteras ett servicebilstillägg på 90 € och för jour- och helgdagsarbete ett larmtillägg på 280 €, vilket inkluderar servicebilstillägget. Material debiteras enligt OVH:s grossistpriser. Eventuella specialverktyg debiteras separat.

Den vanligaste orsaken till att en luftvärmepump går sönder är köldmediet. Köldmediet har antingen tagit slut eller läckt ut. Symptomen på detta är att enheten inte blåser varmt eller kallt. Fläktfel är också vanliga, om fläkten ger ifrån sig ett högt och obehagligt ljud är det förmodligen fel på fläktmotorn. Om luftvärmepumpen inte svarar alls får den förmodligen inte el.

Utloppsröret för kondensvattnet som samlas i kylprocessen kan vara blockerat av damm eller annan smuts.

Om filtren i inomhusenheten inte är rena kan luften som blåses av pumpen börja lukta. Om inte ens rengöring av filtren hjälper bör du anlita en fackman för att rengöra hela inomhusenheten.

Kylskåpens livslängd varierar från cirka 2-3 år till mer än tio år. Enligt EU-lagstiftningen har konsumenterna rätt till en tvåårig garanti, under vilken de har rätt till reparation, utbyte eller återbetalning från säljaren. Om du köper en dyrare produkt kan du förvänta dig att den håller längre. Om den dyraste produkten går sönder efter t.ex. fyra år kan konsumenten ha rätt till ersättning. Efter mer än fem år är det dock ingen idé att kontakta säljaren.

De mest aktuella bloggarna

kostnader för luftvärmepump
Kylskåp

Kostnad för en luftvärmepump

Nu är den perfekta tiden att planera ditt köp av en luftvärmepump eller annan kylutrustning för att säkerställa optimala levnadsförhållanden under den kommande sommaren. Skaffa en luftvärmepump för att förbättra komforten i ditt hem. Det finns mer att vinna på att köpa en luftvärmepump

Läs mer på engelska